Üreticinin umudu TMO oldu

GÜNDEM 14.10.2021 - 16:51, Güncelleme: 14.10.2021 - 16:51 5512+ kez okundu.
 

Üreticinin umudu TMO oldu

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2021 ürünü fındık alımları, Giresun ve Ordu'daki üreticileri memnun ediyor.
Serbest piyasada fındık fiyatlarının 23 liraya kadar düşmesi üreticinin TMO'ya yönelimini artırdı. Hasat döneminin sona ermesinin ardından ürünlerini kurutan üreticiler, randevu aldıktan sonra fındığı TMO'nun alım noktalarına getiriyor. Giresun'da üreticiler, TMO'nun merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu, Görele ve Güce ilçelerindeki alım noktalarına fındığı teslim ediyor. TMO, üreticilerden Giresun kalite fındığı kilogramı 27 liradan, levant kaliteyi 26,5 liradan ve sivri kalite fındığı kilogramı 25,5 liradan alıyor. Bu fiyatlar, fındığın randımanına göre artabiliyor. Giresun Ticaret Borsası (GTB) lisanslı deposunda TMO'ya ürün veren üreticilerden Hasan Aydın, yaptığı, devlet güvencesi olması dolayısıyla TMO'yu tercih ettiğini söyledi. Alımların her yıl devam etmesini istediklerini belirten Aydın, "Serbest piyasada fındık zaten ucuza alınıyor, bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Şu anda bazı üreticiler serbest piyasada fındığın 30 lira olmasını bekliyor. TMO eğer fındık güzelse, randımanı iyiyse 29-30 lirayı zaten veriyor. Vatandaşlar beklemesin, fındığını TMO'ya versin." dedi. Üretici Abdullah Keskin de TMO'nun fındık alımlarından memnun olduklarını dile getirerek, "TMO alımları olduğu için fiyat çok düşmüyor. İyi de fiyat verildi, serbest piyasada uğraşmıyoruz. TMO fındığı burada alıyor, daha böyle fiyatı nerede bulacağız?" ifadelerini kullandı.
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2021 ürünü fındık alımları, Giresun ve Ordu'daki üreticileri memnun ediyor.

Serbest piyasada fındık fiyatlarının 23 liraya kadar düşmesi üreticinin TMO'ya yönelimini artırdı. Hasat döneminin sona ermesinin ardından ürünlerini kurutan üreticiler, randevu aldıktan sonra fındığı TMO'nun alım noktalarına getiriyor.

Giresun'da üreticiler, TMO'nun merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu, Görele ve Güce ilçelerindeki alım noktalarına fındığı teslim ediyor. TMO, üreticilerden Giresun kalite fındığı kilogramı 27 liradan, levant kaliteyi 26,5 liradan ve sivri kalite fındığı kilogramı 25,5 liradan alıyor. Bu fiyatlar, fındığın randımanına göre artabiliyor.

Giresun Ticaret Borsası (GTB) lisanslı deposunda TMO'ya ürün veren üreticilerden Hasan Aydın, yaptığı, devlet güvencesi olması dolayısıyla TMO'yu tercih ettiğini söyledi.

Alımların her yıl devam etmesini istediklerini belirten Aydın, "Serbest piyasada fındık zaten ucuza alınıyor, bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Şu anda bazı üreticiler serbest piyasada fındığın 30 lira olmasını bekliyor. TMO eğer fındık güzelse, randımanı iyiyse 29-30 lirayı zaten veriyor. Vatandaşlar beklemesin, fındığını TMO'ya versin." dedi.

Üretici Abdullah Keskin de TMO'nun fındık alımlarından memnun olduklarını dile getirerek, "TMO alımları olduğu için fiyat çok düşmüyor. İyi de fiyat verildi, serbest piyasada uğraşmıyoruz. TMO fındığı burada alıyor, daha böyle fiyatı nerede bulacağız?" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.