TÜRKİYE’DE AMATÖR LİG Mİ…?
Günümüz futbolunda amatör ruh kayboldu. Amatör futbola maddiyatın büyük ölçüde yer aldığı ve maddiyatın girdiği yerde de bir amatör ruhtan bahsedilemeyeceği bir gerçek.
Amatör futbolu tanımlarken en kısa tabiriyle parasız yapılan maddiyatın girmediği bir futbol organizasyonu olarak bilinir. Son yıllarda bazı müesseselerin kulüp kurarak bu organizasyonun içine girmesiyle beraber amatör futboldan eser kalmadı. Amatör futboldan eser kalmadığı gibi, amatör kümeye maddiyatın girmesiyle beraber amatör ruh da ortadan kalktı. Bu ortamda amatör futbolu bir yerlere taşımak çok zor. Sahada amatör ruhun artık var olmadığı, bu durumun aynı şekilde tribüne yansıdığını da belli. Geçmiş yıllarda amatör kümelerde tribünlerden desteğin hiç eksilmediğini bilenlerdenim. Amatör futbol zevk için, vücut sağlığı için yapılan ve maddiyat karşılığında yapılmayan bir spordur.
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig bizim amatör liglerimizin amiral gemisi. Bütün liglerimiz çok önemli, ancak Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'in çok özel tarafı da duygusal bir lig olması. Bölgesel Amatör Lig’in profesyonellerden dönenlerin ligi haline geldiği ve bu nedenle gençlere yeterince şans verilmiyor. Bölgesel Amatör Lig aslında çok iyi niyetlerle kuruldu. Gençlere şans verilmemesi Türkiye’de oyuncu yetişmemesinin bir nedeni bence. On Sekiz kişilik maç kadrosundan en az 5-6 tane 18 yaş ve yaş altı oyuncunun alınması ve oynatılması. Baktığımız zaman bu işin tutmadığını hep beraber gördük. Genç futbolcularımıza sadece malzeme taşıttırılıyor. Bunun önüne bir şekilde geçmek lazım. En azından bu oyuncuların birkaç maç yeterli süre sahada kalması lazım. Bu etkenler göz önüne alındığında Bölgesel Amatör Lig’e alt yaş gruplarından nerdeyse hiç futbolcu yetişmediği görülüyor. Amiral gemide müessese takımlarının çok büyük paralar harcaması gemiyi rotadan çıkaracak gibi duruyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
O TARİH…
Görüntüle →