TÜRKİYE CUMHURİYETİ EBEDİYEN YAŞAYACAK
‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.
Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım.
Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur.
Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir.
Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm.
Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim.
Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım.
Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir.
Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim.
Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım’
Mustafa Kemal ATATÜRK
Yarın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümü…
Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’de yaptığı toplantıdan sonra saat 20.30'da ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ sesleri arasında Cumhuriyet ilan olundu ve yeni Türk Devleti'nin adı kondu.
‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’
Hemen arkasından da Türk Ulusu'nun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal oy birliği ile Cumhurbaşkanı seçildi.
Kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal, kendisini Cumhurbaşkanı seçen Meclis'e teşekkür ettikten sonra ‘Son yıllarda Ulusumuzun fiili olarak gösterdiği kabiliyet ve istidat, kendi hakkında kötü düşüncede bulunanların ne kadar tetkikten uzak görünüşe önem veren insanlar olduğunu pek güzel ispat etti. Ulusumuz kendisinde bulunan nitelikleri ve değeri, hükümetin yeni adıyla uygarlık dünyasına çok daha kolay gösterebilecektir. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada işgal ettiği yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir... Türkiye Cumhuriyeti mutlu, başarılı ve muzaffer olacaktır’ sözleriyle konuşmasını tamamlamıştı.
İşte o zamandan bu zamana koskoca bir 88 yıl geçti.
Biz bu 88 yıl boyunca Atamızın yolundan giderek bu vatanı kimselere yar etmedik.
Bundan sonra da bu vatanı kimseye ne yar etmeye niyetimiz var ne de bağışlamaya…
Biz öyle bir ulusuz ki…
Bu vatan uğruna nice şehitler verdik.
Çanakkale’de göğsümüzü siper ettik.
Bu millet tek bir yürek olduğu zaman bütün dünya ayaklar altında kalır.
Ayağına çaput sarıp, ellerinde kazma kürekle savaşa giren ilk millet Türk milletidir.
Bu ülkeyi bölmek isteyen misyonerler…
Unutmasın ki…
Geçen hafta teröristlerin hain saldırısında bütün ülke ayağa kalktı.
Van’da meydana gelen depremde bir bütün olundu.
Bu ülke vatandaşları her zaman birbirinin yanında yer alır.
Bir gün bu ülkeyi böldürmek istediğiniz kişiler tarafından kelleleriniz alınacak.
Daha nice 88 yıllara…
Köşemi ulusumuzun kurucusu Atamızın bir sözüyle bitirmek istiyorum…
‘Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır.
Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır”
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







