Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
06 Ocak 2025 - 11:35

Topraksız teknolojik serada yetişen domatesler toplanmayı bekliyor

Kula Belediyenin 50 dönüm alan üzerinde kurulu jeotermal ısıtmalı topraksız teknolojik serada 145 bin kök domates, 2025'in ocak ayında hasada hazırlanıyor.

0 Okunma 0 Paylaşım
Topraksız teknolojik serada yetişen domatesler toplanmayı bekliyor

Kula'nın Şehitlioğlu Mahallesi’ndeki 50 bin metrekarelik teknolojik serada yeni sezon mahsulü domatesler yetişiyor. Kula Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle kurulan serada topraksız tarım ve jeotermal ısıtma tekniği kullanılıyor. İkinci ürün sezonunda olan serada 2024'ün ekim ayı ortasında dikimi yapılan 145 bin kök climbo salkım çeşidi domatesin 2025'in Ocak ayında hasat edilmesi planlanıyor.

İlaçsız ve katkısız üretimin sürdüğü teknolojik serada aynı zamanda çiçeklerin tozlanmasını ve döllenmesini sera içine salınan bombus cinsi arılar sağlıyor. Toplamda 8 sektör ve 46 adet tünelde üretimin devam ettiği modern ve teknolojik serada kaliteli ürün, homojen üretim, sağlıklı ve doğal ürün elde ediliyor.

Başkan Vekili Semra Gündüz, Jeotermal kuyulardan çıkan sıcak suyun, teknolojik serada verimli ürün elde etmeye uygun seviyeye gelmesi, yeterli enerji ve soğuk su terfi hattı gibi giderilmesi gereken temel ihtiyaçların Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle tamamladıklarını belirtti. Dış piyasaya gönderilecek mahsullerin hasadının ocak ayında yapılacağını söyledi.

#Kula Belediyesi #teknolojik sera #jeotermal ısıtma #topraksız tarım #domates üretimi #climbo domates #Manisa tarım projeleri #ilaçsız domates

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!