Topal Osman Ağa’nın itibarını geri istediler

GÜNDEM 09.06.2022 - 14:28, Güncelleme: 09.06.2022 - 14:28 4489+ kez okundu.
 

Topal Osman Ağa’nın itibarını geri istediler

MHP Genel Başkanı Bahçeli ve MHP’li iki milletvekili Giresunluların yüreğine su serperek, Giresun’un gururu Topal Osman Ağa’nın itibarının iadesini istediler.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’li Tokat Milletvekili Yücel Bulut ile Hatay Milletvekili Lütti Kaşıkçı tarafından Topal Osman Ağa’nın itibarının hukuken iade edilmesine ilişkin Kanun Teklifi sunuldu. 1883 yılında Giresun'da dünyaya gelen Topal Osman Ağa’nın 27 Mart 1923 tarihinde Ankara'da aniden ortadan kaybolan Milletvekili Ali Şükrü Bey'in öldürülmesinden sorumlu tutulduğu ifade edilen kanun teklifinde yeni kurulan muhafız birliği tarafından 1 Nisan 1923 gecesi Papazın Bağı'ndaki evinde kıstırılan Topal Osman Ağa’nın çıkan çatışma neticesinde yaralı olarak ele geçirildiği ve savunma yapmak imkanına sahip olamadan öldürülerek gömüldüğü belirtildi. Millî Mücadele'nin bu yiğit ve kahraman evladının, adil yargılanma hakkından mahrum kalarak ve savunma yapmasına müsaade edilmeksizin hayatını kaybettiği ve hakkında hiçbir mahkeme kararı olmaksızın, varsayımlarla tarih huzurunda mahkûm edilerek, Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey'in katili ilan edildiği belirtilen teklifte, Türk İstiklali ve İkbali için kısa ömrüne asırları aşan fedakarlıklar nakşeden Türk Evladı Topal Osman Ağa'nın itibarının hukuken iadesi ve hakkındaki Meclis Kararının işbu kanunla kaldırılması istenirken, ömrünü adadığı bağımsızlık sevdasının tecellisi olan Gazi Meclis'in asli görevi, tarihi yükümlülüğü ve tarihe olan vicdan borcunun bir gereği olduğu ifade edildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli ve MHP’li iki milletvekili Giresunluların yüreğine su serperek, Giresun’un gururu Topal Osman Ağa’nın itibarının iadesini istediler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’li Tokat Milletvekili Yücel Bulut ile Hatay Milletvekili Lütti Kaşıkçı tarafından Topal Osman Ağa’nın itibarının hukuken iade edilmesine ilişkin Kanun Teklifi sunuldu.

1883 yılında Giresun'da dünyaya gelen Topal Osman Ağa’nın 27 Mart 1923 tarihinde Ankara'da aniden ortadan kaybolan Milletvekili Ali Şükrü Bey'in öldürülmesinden sorumlu tutulduğu ifade edilen kanun teklifinde yeni kurulan muhafız birliği tarafından 1 Nisan 1923 gecesi Papazın Bağı'ndaki evinde kıstırılan Topal Osman Ağa’nın çıkan çatışma neticesinde yaralı olarak ele geçirildiği ve savunma yapmak imkanına sahip olamadan öldürülerek gömüldüğü belirtildi.

Millî Mücadele'nin bu yiğit ve kahraman evladının, adil yargılanma hakkından mahrum kalarak ve savunma yapmasına müsaade edilmeksizin hayatını kaybettiği ve hakkında hiçbir mahkeme kararı olmaksızın, varsayımlarla tarih huzurunda mahkûm edilerek, Trabzon Mebusu Ali

Şükrü Bey'in katili ilan edildiği belirtilen teklifte, Türk İstiklali ve İkbali için kısa ömrüne asırları aşan fedakarlıklar nakşeden Türk Evladı Topal Osman Ağa'nın itibarının hukuken iadesi ve hakkındaki Meclis Kararının işbu kanunla kaldırılması istenirken, ömrünü adadığı bağımsızlık sevdasının tecellisi olan Gazi Meclis'in asli görevi, tarihi yükümlülüğü ve tarihe olan vicdan borcunun bir gereği olduğu ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.