TMO fındık alımına başladı

EKONOMİ 01.09.2021 - 09:41, Güncelleme: 01.09.2021 - 09:41 3285+ kez okundu.
 

TMO fındık alımına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık alımına 1 Eylül itibariyle başladı. TMO Genel Müdürü Güldal, üreticilere ödemelerin 10 gün içerisinde yapılacağını açıkladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun bu yıl 9'uncu kez fındık alımı için görevlendirildiğini ve bu konuda güncel değerlendirmeleri yaptıklarını söyledi. Fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite fındık için 27 lira, Levant kalite fındık için 26,5 lira ve sivri kalite fındık için 25,5 lira olarak uygulanacağını anımsatan Güldal, 23 Ağustos'tan itibaren randevu vermeye başladıklarını ve 1 Eylül'den itibaren de alımlara başlanıldığını bildirdi. Güldal, alımların yıl sonuna kadar devam edeceği bilgisini verdi. İlk etapta 18 noktada fındık alımı yapacaklarını aktaran Güldal, bir hafta sonra 48 noktadan, daha sonra da 60 noktadan alım yapmayı planladıklarını kaydetti.
Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık alımına 1 Eylül itibariyle başladı. TMO Genel Müdürü Güldal, üreticilere ödemelerin 10 gün içerisinde yapılacağını açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun bu yıl 9'uncu kez fındık alımı için görevlendirildiğini ve bu konuda güncel değerlendirmeleri yaptıklarını söyledi.

Fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite fındık için 27 lira, Levant kalite fındık için 26,5 lira ve sivri kalite fındık için 25,5 lira olarak uygulanacağını anımsatan Güldal, 23 Ağustos'tan itibaren randevu vermeye başladıklarını ve 1 Eylül'den itibaren de alımlara başlanıldığını bildirdi. Güldal, alımların yıl sonuna kadar devam edeceği bilgisini verdi.

İlk etapta 18 noktada fındık alımı yapacaklarını aktaran Güldal, bir hafta sonra 48 noktadan, daha sonra da 60 noktadan alım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.