Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
12 Temmuz 2024 - 10:09 - Güncellenme: 12 Temmuz 2024 - 10:15 G: 12 Temmuz 2024 - 10:15

Tedavisi tamamlanan yaban hayvanları doğaya salındı

Kastamonu'da tedavisi tamamlanan sansar, alakarga, serçe, martı, karaca, baykuş ve karga, doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Tedavisi tamamlanan yaban hayvanları doğaya salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğünce yaralı bulunan sansar, alakarga, serçe ile martının tedavisi tamamlandı.

Jandarma, Ağlı Orman İşletme ve Karayolları Bölge müdürlükleri personeli ile İnebolu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden alınan karaca, baykuş, alakarga yavrusu ile karga da veteriner hekimlerce tedavi edildi.

Bir süre kontrol altında tutulan yaban hayvanları, rehabilitasyon süreçlerinin ardından doğal yaşam alanlarına salındı.

Tedavileri biten 4 leylek yavrusu da göç zamanına kadar rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanması için Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine teslim edildi.

#Kastamonu #tedavi #yaban hayvanları

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!