Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
30 Temmuz 2024 - 09:28

Tedavi olan yaralı leylek özgürlüğe kanat çırptı

Karşıyaka Belediyesi ekipleri tarafından yaralı halde bulunan leylek, tedavisinin tamamlanmasının ardından Mavişehir’den doğaya salındı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Tedavi olan yaralı leylek özgürlüğe kanat çırptı

Her yıl binlerce sokak hayvanına sağlık hizmetleri ile şifa dağıtan Belediye, yaban hayatının korunmasına da katkı sağlıyor. Kent içerisinde yaralı, hasta ve bitkin halde görülen hayvanları tedavi edip tekrar doğal ortamlarına kavuşturan uzman ekipler, son olarak bir leyleği yaşama döndürdü. Vatandaşların ihbarı üzerine Mavişehir’de yaralı halde bulunan leylek, iki hafta boyunca özenle tedavi edildi. Sağlığına kavuşan yaban kuşu, Mavişehir’deki Tay Park’tan özgürlüğe kanat çırptı.

Başkan Yıldız Ünsal, “İklim krizinin gittikçe derinleşmesi ve ekolojik dengenin zarar görmesiyle birlikte kent merkezlerinde daha sık görmeye başladığımız yaban hayvanları da bu çabalarımıza dahil. Her cana şifa olmak için özveriyle görev yapan ve son olarak da yaralı bir leyleği sağlığına kavuşturan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Sahipsiz can dostlarımız gibi, yaban hayatını da korumak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

#Karşıyaka Belediyesi #leylek #Mavişehir

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!