Tarihi semtte Giresun'un yöresel yemekleri tanıtıldı

KÜLTÜR (AA) - Anadolu Ajansı | 28.05.2022 - 10:29, Güncelleme: 28.05.2022 - 10:29 6473+ kez okundu.
 

Tarihi semtte Giresun'un yöresel yemekleri tanıtıldı

Tarihi semtte Giresun'un yöresel yemekleri tanıtıldı
GİRESUN (AA) - Giresun'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, tarihi evleriyle ön plana çıkan Zeytinlik semtinde yöresel yemekler tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Uygulama Oteli olarak kullanılan tarihi konağının bahçesinde etkinlik gerçekleştirildi. Okulun öğrencilerinin hazırladığı karalahana çorbası, mısır ekmeği, üzüm pekmezinden yapılan samaksa tatlısı, kiraz tuzlaması, sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, bezelye kızartması gibi yöresel yemekler sergilenerek, tarifleri ve yapılış aşamaları anlatıldı. Etkinliğe katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, gazetecilere, kentte yetişen bitkilerden yapılan ve sağlık açısından faydalı olan yöresel yemekleri tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Bu yemeklerin genellikle sebze ağırlıklı olduğunu dile getiren Ünlü, bunun yanı sıra tereyağı ile yapılan pide, pekmezden yapılan tatlı gibi birbirinden lezzetli yemeklerin de Giresun mutfağında yer aldığını belirtti. Ünlü, yemeklerin tanıtımını tarihi bir semtte yaptıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Zeytinlik semti de güzide bir semtimiz, turizme kazandırmak ve ön plana çıkarmak istediğimiz, sadece martı seslerini duyabileceğiniz, başka gürültünün olmadığı, aslında şehrin ortasında, çölde vaha gibi güzel bir semt. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, turistleri, gurmeleri, yemek seven tüm vatandaşlarımızı Giresun'a davet ediyorum. Yemeklerimizi, denizimizi, yaylalarımızı, tüm güzelliklerimizi onlarla paylaşmaya hazırız." Giresun mutfağında yaklaşık 400'e yakın yemek yer aldığını aktaran Ünlü, "Özellikle vejeteryanlar için ve sağlıklı beslenmek isteyenler için Giresun mutfağı biçilmiş kaftan. Bu yemekler arasında veganlara uygun yemekler de var." dedi. Ünlü, etkinliğin Türk mutfağının ve Giresun mutfağının tanıtılması için bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da altyapı oluşturmasını temenni ederek, başta Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinliğe AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, kurum müdürleri ve turizm işletmelerinin temsilcileri katıldı.    
Tarihi semtte Giresun'un yöresel yemekleri tanıtıldı

GİRESUN (AA) - Giresun'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, tarihi evleriyle ön plana çıkan Zeytinlik semtinde yöresel yemekler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Uygulama Oteli olarak kullanılan tarihi konağının bahçesinde etkinlik gerçekleştirildi.

Okulun öğrencilerinin hazırladığı karalahana çorbası, mısır ekmeği, üzüm pekmezinden yapılan samaksa tatlısı, kiraz tuzlaması, sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, bezelye kızartması gibi yöresel yemekler sergilenerek, tarifleri ve yapılış aşamaları anlatıldı.

Etkinliğe katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, gazetecilere, kentte yetişen bitkilerden yapılan ve sağlık açısından faydalı olan yöresel yemekleri tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu yemeklerin genellikle sebze ağırlıklı olduğunu dile getiren Ünlü, bunun yanı sıra tereyağı ile yapılan pide, pekmezden yapılan tatlı gibi birbirinden lezzetli yemeklerin de Giresun mutfağında yer aldığını belirtti.

Ünlü, yemeklerin tanıtımını tarihi bir semtte yaptıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Zeytinlik semti de güzide bir semtimiz, turizme kazandırmak ve ön plana çıkarmak istediğimiz, sadece martı seslerini duyabileceğiniz, başka gürültünün olmadığı, aslında şehrin ortasında, çölde vaha gibi güzel bir semt. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, turistleri, gurmeleri, yemek seven tüm vatandaşlarımızı Giresun'a davet ediyorum. Yemeklerimizi, denizimizi, yaylalarımızı, tüm güzelliklerimizi onlarla paylaşmaya hazırız."

Giresun mutfağında yaklaşık 400'e yakın yemek yer aldığını aktaran Ünlü, "Özellikle vejeteryanlar için ve sağlıklı beslenmek isteyenler için Giresun mutfağı biçilmiş kaftan. Bu yemekler arasında veganlara uygun yemekler de var." dedi.

Ünlü, etkinliğin Türk mutfağının ve Giresun mutfağının tanıtılması için bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da altyapı oluşturmasını temenni ederek, başta Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, kurum müdürleri ve turizm işletmelerinin temsilcileri katıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.