Skolyoz tedavi edilmezse yaşam kalitesini düşürebilir

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 26.06.2021 - 15:05, Güncelleme: 26.06.2021 - 17:43 2240+ kez okundu.
 

Skolyoz tedavi edilmezse yaşam kalitesini düşürebilir

Skolyoz tedavi edilmezse yaşam kalitesini düşürebilir
DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, skolyozun tedavi edilmemesi durumunda yaşam kalitesini düşürebildiğini bildirdi. Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, "skolyoz" adı verilen omurga eğriliğinin, çoğunlukla büyüme çağında tanısı konulan bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Skolyozun ortaya çıkma nedenleri hakkında bilgi veren Karaduman, rahatsızlığın, tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesini düşürebildiğini kaydetti. Karaduman, tedavi yöntemlerine değinerek, şöyle devam etti: "İzlem ve sürekli takip, korse uygulamaları, skolyoz egzersiz ve özel rehabilitasyon uygulamaları ve cerrahi yöntem olmak üzere tedavi seçenekleri var. Skolyoz, tedavi edilmezse solunum problemleri, kalp problemleri, omurilik basısı ve nadiren felç, ciddi kozmetik ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Özellikle 9-16 yaş aralığındaki çocukların 6 ayda bir düzenli kontrollere götürülmesi gerekiyor. Hastaların birçoğunda ağrı olmadığından ilk başta fark edilmesi oldukça güç olan skolyozda hastanın yaşı ne kadar küçükse eğriliğin ilerleme riski de o kadar yüksek."
Skolyoz tedavi edilmezse yaşam kalitesini düşürebilir

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, skolyozun tedavi edilmemesi durumunda yaşam kalitesini düşürebildiğini bildirdi.

Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, "skolyoz" adı verilen omurga eğriliğinin, çoğunlukla büyüme çağında tanısı konulan bir rahatsızlık olduğunu belirtti.

Skolyozun ortaya çıkma nedenleri hakkında bilgi veren Karaduman, rahatsızlığın, tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesini düşürebildiğini kaydetti.

Karaduman, tedavi yöntemlerine değinerek, şöyle devam etti:

"İzlem ve sürekli takip, korse uygulamaları, skolyoz egzersiz ve özel rehabilitasyon uygulamaları ve cerrahi yöntem olmak üzere tedavi seçenekleri var. Skolyoz, tedavi edilmezse solunum problemleri, kalp problemleri, omurilik basısı ve nadiren felç, ciddi kozmetik ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Özellikle 9-16 yaş aralığındaki çocukların 6 ayda bir düzenli kontrollere götürülmesi gerekiyor. Hastaların birçoğunda ağrı olmadığından ilk başta fark edilmesi oldukça güç olan skolyozda hastanın yaşı ne kadar küçükse eğriliğin ilerleme riski de o kadar yüksek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.