‘Sivrisinek ve Haşereyle mücadele artırıldı’

YAŞAM 29.07.2021 - 15:25, Güncelleme: 29.07.2021 - 15:25 2418+ kez okundu.
 

‘Sivrisinek ve Haşereyle mücadele artırıldı’

Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, vatandaşların sağlığı ve rahat bir yaz geçirmeleri için şehir genelinde başlattığı ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ederken, araç ve ekip sayısı artırıldı.
Yaz aylarında insan sağlığını tehdit eder hale gelen sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı yapılan çalışmalarda ekipler her bir detayı titizlikle değerlendirerek ilaçlama yapıyor. Belirlenen program dahilinde akşam saatlerinde mahallelerde ilaçlama çalışmalarında bulunan ekipler, ilerleyen saatlere kadar çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ilaçlama ekipleri, öncelikle sivrisineklerin üremelerine uygun ortamları tespit ederek bu noktalara yöneliyor. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yaz aylarıyla birlikte artan sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyerek: “Önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerler. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın haşerelerden, sineklerden ve hastalıklardan uzak, rahat bir yaz dönemi geçirmelerini amaçlıyoruz.” dedi. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin çöp ve evsel atıklar olduğunu vurgulayan Başkan Şenlikoğlu, vatandaşlara çöplerini ağzı kapalı poşetlerde hijyen şartlarına uygun bir şekilde çöp konteynerlerinin içine atmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, vatandaşların sağlığı ve rahat bir yaz geçirmeleri için şehir genelinde başlattığı ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ederken, araç ve ekip sayısı artırıldı.

Yaz aylarında insan sağlığını tehdit eder hale gelen sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı yapılan çalışmalarda ekipler her bir detayı titizlikle değerlendirerek ilaçlama yapıyor. Belirlenen program dahilinde akşam saatlerinde mahallelerde ilaçlama çalışmalarında bulunan ekipler, ilerleyen saatlere kadar çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ilaçlama ekipleri, öncelikle sivrisineklerin üremelerine uygun ortamları tespit ederek bu noktalara yöneliyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yaz aylarıyla birlikte artan sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyerek: “Önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerler. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın haşerelerden, sineklerden ve hastalıklardan uzak, rahat bir yaz dönemi geçirmelerini amaçlıyoruz.” dedi.

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin çöp ve evsel atıklar olduğunu vurgulayan Başkan Şenlikoğlu, vatandaşlara çöplerini ağzı kapalı poşetlerde hijyen şartlarına uygun bir şekilde çöp konteynerlerinin içine atmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.