Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 08.10.2021 - 16:10, Güncelleme: 08.10.2021 - 12:14 3948+ kez okundu.
 

Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor

Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor
SİNOP (AA) - Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop'un Erfelek ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, kestane rekoltesinde bu yıl önemli oranda artış beklediklerini söyledi.Koca, AA muhabirine, kestane üretiminde son yılların en verimli sezonunu yaşadıklarını belirtti.Geçen yıl kuraklık nedeniyle kestanede rekoltenin 200 tona kadar düştüğüne işaret eden Koca, bu yıl ise bol yağış sonucu rekoltenin 500 ton civarında gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.Bölgede aşırı yağış nedeniyle 15 Eylül'de başlaması gereken hasadın 1 Ekim itibarıyla başladığını dile getiren Koca, "Yağış olduğu için kestane hem iri hem de kaliteli. Erfelek kestanesinin kalitesi ve lezzetli olması cazibesini artırıyor. Kilogram fiyatı iriliğine göre 15-40 lira arasında değişiyor." dedi.
Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor

SİNOP (AA) - Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop'un Erfelek ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, kestane rekoltesinde bu yıl önemli oranda artış beklediklerini söyledi.

Koca, AA muhabirine, kestane üretiminde son yılların en verimli sezonunu yaşadıklarını belirtti.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle kestanede rekoltenin 200 tona kadar düştüğüne işaret eden Koca, bu yıl ise bol yağış sonucu rekoltenin 500 ton civarında gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.

Bölgede aşırı yağış nedeniyle 15 Eylül'de başlaması gereken hasadın 1 Ekim itibarıyla başladığını dile getiren Koca, "Yağış olduğu için kestane hem iri hem de kaliteli. Erfelek kestanesinin kalitesi ve lezzetli olması cazibesini artırıyor. Kilogram fiyatı iriliğine göre 15-40 lira arasında değişiyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.