Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
15 Ağustos 2025 - 17:01

Şehit yakınları ve gazilerden “Terörsüz Türkiye” sürecine destek

Şehit yakınları ve gaziler, "Terörsüz Türkiye" sürecine desteklerini açıkladı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Şehit yakınları ve gazilerden “Terörsüz Türkiye” sürecine destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün tarafından gönderilen "Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı"nın basın açıklamasına göre, terörle mücadelenin bir sonucu olarak PKK terör örgütü silah bırakmak zorunda kalmıştır. Basın açıklamasında bu durumun bir pazarlık değil, kararlı ve kesintisiz mücadelenin sonucu olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından şehit yakını ve gazilerin Ankara'da bir araya gelerek birçok devlet yetkilisi ve siyasi parti temsilcisiyle görüştüğü belirtildi. Bu görüşmelerde, süreçle ilgili tereddütler, endişeler ve kırmızı çizgiler dile getirildi.
Şehit yakınları ve gaziler, TBMM'de kurulan komisyonda tüm partilerden üyelerin yer almasının önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, şehit aileleri ve gazilerin temsilcisi olarak kendilerinin de komisyonda yer almasının sürece katkı sağlayacağına inandıklarını belirttiler.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın şehit yakınları ve gazilere gönderdiği bir mektupta "Bu sürecin hiçbir noktasında pazarlığa, müzakereye, tavize, gizli ve süfli girişimlere yer verilmemiştir, bundan sonra da verilmeyecektir" ifadesinin devletin kendilerine teminatı olarak kabul edildiği belirtildi.
Ancak, PKK'nın çatı örgütü olan PJAK, PÇDK, YPG/PYD/SDG gibi örgütler silah bırakmadığı ve terörist faaliyetlerini sürdürdüğü sürece, sadece PKK'nın silah bırakmasının bir anlamı olmayacağı da özellikle vurgulandı.
Basın açıklamasında, devlet yetkilileriyle yapılan görüşmelerde terörist başı Öcalan'ın asla yerinden kıpırdatılmayacağı ve terör eylemine katılanların cezasız kalmayacağı sözünün verildiği ifade edildi.

Son olarak, şehit yakınları ve gaziler olarak terörün tamamen bitmesini en çok kendilerinin istediğini belirten açıklamada, kendilerine verilen sözler ve hassasiyetleri doğrultusunda "Terörsüz Türkiye" sürecini desteklediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını vurguladılar.

#Türkiye Harp Malulü Gaziler #Terörsüz Türkiye

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!