Şehir tiyatrosu Ebegümeci ile perdelerini açtı

GÜNDEM 18.10.2021 - 17:55, Güncelleme: 18.10.2021 - 17:55 3016+ kez okundu.
 

Şehir tiyatrosu Ebegümeci ile perdelerini açtı

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021-2022 sezonunun perdesini müzikli komedi ‘Ebegümeci’ oyunuyla açtı. Sanat Sezonunun startını muhteşem bir galayla veren Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonun ilk tiyatro oyunuyla da seyircisinin karşısına çıktı.
Vahit Sütlaş Sahnesi’nde GBŞT oyuncuları tarafından Mustafa Küçükkalıpçı’nın yazdığı ‘Ebegümeci’ adlı oyunu tiyatro severler tarafından büyük beğeni kazandı. Oyun, Ekim ayı boyunca Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00’de tiyatroseverler ile buluşacak. Genel Sanat Yönetmenliğini Özden Aydın, Yönetmenliğini ise Ahmet Öndaş’ın yaptığı ve 2 aylık çalışmayla hazırlanan oyunda; Sadık Takır, Emre Aydın, Fikret Öğüd, Ali İlker Pir, Duygu Aydın, Ayşegül Yenal, Erdal Güleryüz, Ahmet Öndaş, Ayşegül Çavuşoğlu, Eray Aktaş, Harun Murat Aydın, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Nevin Dizdar, İpek Türk, Özden Aydın oyuncu olarak yer alıyor. Teknik ekipte ise, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu (dekor), Ergin Kaçmaz (ses), Ziya Kostakoğlu (ışık) görev yapıyor.  ‘Ebegümeci’ adlı oyunda; Sokak çocuğu Müşkül’ün kaza sonucu bir cinayetle suçlanmasıyla başlar. Öldürdüğü adamın çökertilmek istenen bir çetenin başı olduğunun anlaşılması çok uzun sürmez ve Müşkül'ün hayatı başlı başına değişir. Medyanın şiddet algısı yaratmadaki rolüne de değinilen oyunda, öldürülen Müşkül toplum nezdinde yücelir.
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021-2022 sezonunun perdesini müzikli komedi ‘Ebegümeci’ oyunuyla açtı. Sanat Sezonunun startını muhteşem bir galayla veren Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonun ilk tiyatro oyunuyla da seyircisinin karşısına çıktı.

Vahit Sütlaş Sahnesi’nde GBŞT oyuncuları tarafından Mustafa Küçükkalıpçı’nın yazdığı ‘Ebegümeci’ adlı oyunu tiyatro severler tarafından büyük beğeni kazandı.

Oyun, Ekim ayı boyunca Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00’de tiyatroseverler ile buluşacak.

Genel Sanat Yönetmenliğini Özden Aydın, Yönetmenliğini ise Ahmet Öndaş’ın yaptığı ve 2 aylık çalışmayla hazırlanan oyunda; Sadık Takır, Emre Aydın, Fikret Öğüd, Ali İlker Pir, Duygu Aydın, Ayşegül Yenal, Erdal Güleryüz, Ahmet Öndaş, Ayşegül Çavuşoğlu, Eray Aktaş, Harun Murat Aydın, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Nevin Dizdar, İpek Türk, Özden Aydın oyuncu olarak yer alıyor. Teknik ekipte ise, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu (dekor), Ergin Kaçmaz (ses), Ziya Kostakoğlu (ışık) görev yapıyor.

 ‘Ebegümeci’ adlı oyunda; Sokak çocuğu Müşkül’ün kaza sonucu bir cinayetle suçlanmasıyla başlar. Öldürdüğü adamın çökertilmek istenen bir çetenin başı olduğunun anlaşılması çok uzun sürmez ve Müşkül'ün hayatı başlı başına değişir. Medyanın şiddet algısı yaratmadaki rolüne de değinilen oyunda, öldürülen Müşkül toplum nezdinde yücelir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.