Samsun'da sulu tarımla ülke ekonomisine 618,2 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 26.06.2021 - 16:32, Güncelleme: 26.06.2021 - 17:43 3355+ kez okundu.
 

Samsun'da sulu tarımla ülke ekonomisine 618,2 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor

Samsun'da sulu tarımla ülke ekonomisine 618,2 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor
SAMSUN (AA) - DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Samsun'da yapılan sulu tarımla ülke ekonomisine 618 milyon 200 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 2021 yılının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından "Su ve sulamada hamle yıl" olarak ilan edildiğini, bu kapsamda sulama yatırımlarına devam ettiklerini aktardı. DSİ olarak yaptıkları yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ettiklerini anlatan Yıldız, Türkiye'nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması amacıyla projeler ürettiklerini vurguladı. Yıldız, DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir. Bu kapsamda Samsun'da 2021 yılı sulama sezonu 25 Nisan'da başladı. Bu yıl sulama sezonunda toplam 450 bin 230 dekar tarım arazisinin sulanması yapılıyor. Yapılan sulu tarım ile 2021 yılı birim fiyatlarıyla ülkemiz ekonomisine 618 milyon 200 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor."  
Samsun'da sulu tarımla ülke ekonomisine 618,2 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor

SAMSUN (AA) - DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Samsun'da yapılan sulu tarımla ülke ekonomisine 618 milyon 200 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 2021 yılının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından "Su ve sulamada hamle yıl" olarak ilan edildiğini, bu kapsamda sulama yatırımlarına devam ettiklerini aktardı.

DSİ olarak yaptıkları yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ettiklerini anlatan Yıldız, Türkiye'nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması amacıyla projeler ürettiklerini vurguladı.

Yıldız, DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir. Bu kapsamda Samsun'da 2021 yılı sulama sezonu 25 Nisan'da başladı. Bu yıl sulama sezonunda toplam 450 bin 230 dekar tarım arazisinin sulanması yapılıyor. Yapılan sulu tarım ile 2021 yılı birim fiyatlarıyla ülkemiz ekonomisine 618 milyon 200 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.