Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
17 Haziran 2023 - 14:04

Sağanak yağmur yağışı altında sınava girmek isteyen adaylar bir hayli zorlandı

Manisa'da YKS ilk oturumuna 42 bin aday girdi

0 Okunma 0 Paylaşım
Sağanak yağmur yağışı altında sınava girmek isteyen adaylar bir hayli zorlandı

Manisa’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) Merkez’de 60 binada 15 bin 409 aday, Akhisar’da 22 binada 5 bin 906 aday, Salihli’de 27 binada 6 bin 453 aday, Alaşehir’de 17 binada 3 bin 200 aday, Soma’da 19 binada 4 bin 278 aday, Turgutlu’da 27 binada 5 bin 777 aday, Demirci’de 6 binada 1175 aday olmak üzere 178 binada 42 bin 198 aday girdi. 

5 bin 565 personel görev yaptı. Yağmurlu bir ortamda sınav gerçekleşti. Görevliler özellikle adayların emeklerinin heba olmaması için adayların sınava girmesi için yoğun çaba sarf etti. Öğrenciler içeride ter dökerken velilerde dışarıda çocuklarını heyecanlı bir şekilde bekledi.  YKS’de 2. ve 3. oturumlar ise 18 Haziran’da yapılacak. 18 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te gerçekleşecek Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları yapılacak.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Manisa’nın eğitim kenti olarak bilinen Demirci ilçesinde ise ilk kez üniversite sınavı heyecanı yaşandı. Manisa’da 3 oturum halinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adaylar ilik oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne girdi. Daha önceleri Merkez yanı sıra Akhisar, Salihli, Soma, Turgutlu ilçelerinde sınav yapılırken bu yıl ise Alaşehir ve Demirci ilçeleri de sınava dahil oldu. Demirci’de Temel Yeterlilik Testi’ne 6 binada yapılan sınava 1175 aday girdi. 166 personel görev yaptı.

Sakarya /Merkez
#yks #tyt #ayt #sınav #manisa

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!