Rehber Öğretmenler toplantısı yapıldı

YAŞAM 17.09.2021 - 17:37, Güncelleme: 17.09.2021 - 17:37 2577+ kez okundu.
 

Rehber Öğretmenler toplantısı yapıldı

Giresun RAM Bölgesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. Dönem çalışma takvimi, planlanan çalışmalar, faaliyetler ve hedefler konusunda bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunmak üzere toplantı yapıldı.
Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Başkanlığında yapılan toplantı, Şube Müdürü Murat Yavuz, ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) sorumluluk bölgesi olan Merkez, Keşap, Dereli, Yağlıdere, Espiye, Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki okul ve kurumlarda görevli rehber öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu rehber öğretmenlere, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak rehberlik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulundu. Müdür Tosunoğlu öğretmenlere hitaben; Salgın nedeniyle geride kalan 1,5 yılın ağırlıklı olarak uzaktan eğitim şeklinde tamamlandığını, bu nedenle öğrencilerimizin kazanımlarında oluşacak eksikliklerin yüz yüze eğitimle birlikte ivedilikle giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Bunun için de öğrencilerimizin ders içi ve ders dışı faaliyetleri ve sınava hazırlık çalışmalarının planlanması ve yönlendirilmede karşılaşacakları sıkıntıların tespiti ve giderilmesinde Psiko-Sosyal destek ve rehberlik faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini vurguladı. Müdür Tosunoğlu ayrıca, ilimizde akademik başarının artırılmasında, branş öğretmenleri kadar rehber öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü belirtti ve iş birliği içerisinde bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedi. Müdür Ertuğrul Tosunoğlu toplantının devamında rehber öğretmenlerden; 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarındaki öğrenci devamsızlıkları, sınıf tekrarı ve okul terkleri, kaynaştırma eğitimi alan öğrenciler ve bağımlılıkla mücadele konularında yürüttükleri çalışmaları, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlik ve hassasiyet içerisinde sürdürülmesini isterken, çalışmalarında başarılar diledi.
Giresun RAM Bölgesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. Dönem çalışma takvimi, planlanan çalışmalar, faaliyetler ve hedefler konusunda bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunmak üzere toplantı yapıldı.

Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Başkanlığında yapılan toplantı, Şube Müdürü Murat Yavuz, ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) sorumluluk bölgesi olan Merkez, Keşap, Dereli, Yağlıdere, Espiye, Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki okul ve kurumlarda görevli rehber öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu rehber öğretmenlere, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak rehberlik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulundu.

Müdür Tosunoğlu öğretmenlere hitaben; Salgın nedeniyle geride kalan 1,5 yılın ağırlıklı olarak uzaktan eğitim şeklinde tamamlandığını, bu nedenle öğrencilerimizin kazanımlarında oluşacak eksikliklerin yüz yüze eğitimle birlikte ivedilikle giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bunun için de öğrencilerimizin ders içi ve ders dışı faaliyetleri ve sınava hazırlık çalışmalarının planlanması ve yönlendirilmede karşılaşacakları sıkıntıların tespiti ve giderilmesinde Psiko-Sosyal destek ve rehberlik faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Müdür Tosunoğlu ayrıca, ilimizde akademik başarının artırılmasında, branş öğretmenleri kadar rehber öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü belirtti ve iş birliği içerisinde bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedi.

Müdür Ertuğrul Tosunoğlu toplantının devamında rehber öğretmenlerden; 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarındaki öğrenci devamsızlıkları, sınıf tekrarı ve okul terkleri, kaynaştırma eğitimi alan öğrenciler ve bağımlılıkla mücadele konularında yürüttükleri çalışmaları, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlik ve hassasiyet içerisinde sürdürülmesini isterken, çalışmalarında başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.