13 Mayıs 2013 - 23:19 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
REGAİP GECESİ VE FAZİLETLERİ
Recep ayının ilk Cum’a gecesine Regaib gecesi adı verilir. Önümüzdeki Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecedir. İslamın şeref ve azamet gecelerinden biridir. Rasülullah Efendimizin baba sulbünden anne rahmine intikal ettiği gecedir. Bu gece Allah’ın kullarına in’am ve ihsanı büyük olduğundan bu isim verilmiştir. Regaib, kendisine rağbet olunan kıymetli şeyler, bol bol ihsan, çok çok feyiz ve bereket demektir.
Bu sebeple, asırlardır bütün mü’minler bu geceye büyük değer vermişler, gündüzlerini oruçla, gecelerini de ibâdet ve taatle geçirmeye çalışmışlardır.
O halde, biz mü’minler de, Kur’an okumak, Allah’a dua ve niyazda bulunmak, Peygamberimiz (S.A.V.)’e salat-ü selam getirmek, kimsesizleri, yoksulları gözetmek, büyüklerimizi ziyaret etmek, ölüm ve ahiret hayatını düşünmek, üzerimizde namaz borcu varsa, bol bol kaza namazı kılmak, yoksa nafile namaz kılmak suretiyle bu geceyi ihya etmeye çalışmalıyız. Umulur ki, bu gecenin feyiz ve bereketinden, in’am ve ihsanından istifade etmiş oluruz.
Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bol bol tecelli ettiği bu gecenin faziletlerinden biri de, bu gecede rahmet melekleri, mü’minleri hayra, iyiliğe, ibadet, şevkat ve merhamete çağırırlar. Bu da’vete koşan mü’minler, gönül bahçesini Tevhid semasından dökülen rahmet damlalarıyla sulamış, kalp evini iman burcundan doğan İslam güneşiyle aydınlatmış, sonunda büyük bir manevi zevk ve neş’eye ermiş olurlar.
Yine, bu geceye büyük değer verilmesinin bir sebebi de, bu gecenin, nefsin esaretine girmiş kalpleri bu esaretten kutarmaya, akıl ve ruhları, dünyaya niçin ve hangi maksatla gelindiği, öldükten sonra nereye gidileceği, soruları etrafında derin derin düşünmeye sevkedecek olmasıdır.
Aziz Okurlarım
Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de, tek örneğimiz ve tek önderimiz Rasülullah (S.A.V.)’e hitapla şöyle buyurur: “Ey Nebiyyi Zişan, Biz seni hakikaten bir şahid, bir müjdeci ve bir korkutucu ve Allah’a O’nun izniyle bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik. Mü’minlere müjdele ki, onlar için Allah’tan büyük fazl-u keremler vardır.
Rasülullah (s.a.v)’i, canımızdan, malımızdan, her şeyimizden fazla sevelim. Gönüllerimizi paslandıran kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylarımızı terkedelim. Bilhassa üç aylarda ve mübarek gecelerde her zamankinden daha çok ibadet ve taatte bulunalım. Minarelerde yanan kandillere bakıp, camilere, mescitlere koşalım.
Çocuklarımıza İslam’ın yüceliğini, ulvi gecelerin feyiz ve bereketini öğretmeye, onları camiye ve cemaate alıştırmayı ihmal etmeyelim. Bilelim ki, yaptığımız her hareketin mutlak hesabı sorulacaktır.
Allah, cümlemizi şu kudsi gün ve gecelerin hürmetine iyiyi kötüden; doğruyu eğriden, faydalıyı zararlıdan ayırt edecek bir şuura kavuştursun!.. KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN. NİCE KANDİLLERE…
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

TBB’den Bulancak Belediyesine ekskavatör hibesi

Bulancakspor A Takımı için yetenek avı! Gençlere büyük fırsat!

Giresun’da ayak tenisi şöleni şampiyonlukla tamamlandı

Başkan Fuat Köse dolmuşçu esnafıyla kahvaltıda buluştu

Motorinde Büyük İndirim Beklentisi
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



