20 Haziran 2014 - 01:11 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
RAMAZAN-I ŞERİF YAKLAŞIRKEN
Yaklaşmakta bulunduğumuz ramazanı şerif inanmış kalplerde sevinç meydana getirmekte ve bu ay ile başlayacak oruç mükellefiyetine ruhen hazırlanmamızı istemektedir. Bu hususta yapılacak meddi hazırlık evlerimiz ve kendi üzerimizde yapacağımız temizliklerdir. Manevi hazırlık ise hayatındaki plan ve programı yeniden gözden geçirmek Allah'a kulluk yolunda maniler varsa onları kaldırmak. Ramazanı şerifin gelmesinden ziyade haz duymak bu ayı en iyi şekilde değerlendirmeye neticesinde de bütün yılını Allah'ın razı olacağı bir yıl olarak geçirmeye tam niyet etmek gibi hasletler sayılabilir.
Kararan gönüllere ışık veren Allah’a giden yolu gösteren Kuranı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamış, âdemoğlu bu mükemmel kitap sayesinde şirk ve küfür bataklığından aydınlığa kavuşmuştur.
Bu hakikati Mevla’mız “O sayılı günler ramazan ayıdır ki Kur’an o ayda nazil olmuştur. O Kur-an ki insanlara mahza hidayettir. Doğru yolun ve Hak ile batılı ayırt eden hükümlerin nice açık delilleridir. Öyleyse kim o aya erişirse oruç tutsun.” Buyurarak ifade etmişlerdir.
Nefsin isyana cüret göstermesi ona her istediğinin verilmesi ile başlar. Onun dini bir disiplin altına alınmasının en kolay yolu Allah'ın emri olan orucu tutmaktır. Her mu’min bu bu mübarek ayda mutlaka bir hatim yapmalı.
Değerli okurlarım
Böylesine mübarek bir aya ALLAH aşkı ile girdiğimiz günler gelin kötülüğe bulaşmayalım. Kendimizi her türlü yanlış yollardan alıkoyalım. Kendimizi hem madden hem de manen bu bin aydan hayırlı olan Ramazan-ı şerife hazırlayalım.
Bütün âlemi İslam’ın Ramazan-ı şerif ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını şimdiden Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.
Ramazan- şerif yazılarımız devam edecektir.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

CHP Giresun İl Başkanlığının kapıları yeniden açılıyor

Motorinde Büyük İndirim Beklentisi

Piraziz’de Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları Sürüyor

Giresun’da Mobil Kanser Tarama hizmeti Çanakçı’da sürüyor

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



