Proje sayesinde dijital kitap yazdılar

YAŞAM 29.04.2022 - 12:46, Güncelleme: 29.04.2022 - 12:46 5276+ kez okundu.
 

Proje sayesinde dijital kitap yazdılar

Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri Türkçe Öğretmeni Dilek Aydın rehberliğinde Hisli Bir yürek lazımsa oku isimli e-Twinning projesinde yer alıyor.
Türkiye'nin farklı illerinden 8 okul ve 34 öğrenci ile başlayan projenin sona yaklaştığı öğrenilirken, projede öğrencilere kitap okumayı keyifli bir eylem haline dönüştürmek, okumayı alışkanlık haline getirmek ve okuduğunu anlama becerilerini kazandırmak amaçlanıyor. Aynı zamanda kelime dağarcığını zenginleştirmek, kendini doğru bir şekilde ifade etmek, iletişim becerileri oluşturmak, Web2.0 araçlarını tanıma ve kullanmak, okuduklarını eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilme becerilerini de geliştirilmesi hedefleniyor. Proje sürecinde öğrencilerin değişik etkinliklerde uzaktan da olsa bir araya geldiği öğrenilirken, beraber şiir yazarak, beraber belirledikleri bir kitaptan karaktere birlikte mektup yazdıkları ifade edildi. Son olarak da aldıkları online eğitimlerden de yararlanarak ‘İklim değişikliği’ konusunda bir dijital kitap yazan öğrenciler, proje sürecinde çok eğlendiklerini dile getirdiler.   Haber: Erol Küçük  
Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri Türkçe Öğretmeni Dilek Aydın rehberliğinde Hisli Bir yürek lazımsa oku isimli e-Twinning projesinde yer alıyor.

Türkiye'nin farklı illerinden 8 okul ve 34 öğrenci ile başlayan projenin sona yaklaştığı öğrenilirken, projede öğrencilere kitap okumayı keyifli bir eylem haline dönüştürmek, okumayı alışkanlık haline getirmek ve okuduğunu anlama becerilerini kazandırmak amaçlanıyor.

Aynı zamanda kelime dağarcığını zenginleştirmek, kendini doğru bir şekilde ifade etmek, iletişim becerileri oluşturmak, Web2.0 araçlarını tanıma ve kullanmak, okuduklarını eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilme becerilerini de geliştirilmesi hedefleniyor. Proje sürecinde öğrencilerin değişik etkinliklerde uzaktan da olsa bir araya geldiği öğrenilirken, beraber şiir yazarak, beraber belirledikleri bir kitaptan karaktere birlikte mektup yazdıkları ifade edildi. Son olarak da aldıkları online eğitimlerden de yararlanarak ‘İklim değişikliği’ konusunda bir dijital kitap yazan öğrenciler, proje sürecinde çok eğlendiklerini dile getirdiler.

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.