Piraziz’de fidanlar toprakla buluştu

EĞİTİM 08.06.2022 - 15:14, Güncelleme: 08.06.2022 - 15:14 4801+ kez okundu.
 

Piraziz’de fidanlar toprakla buluştu

2022 Yılı Çevre Haftası kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla Piraziz Kaymakamlığı tarafından 8 Haziran 2022 Çarşamba günü “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” sloganıyla “Fidan Dikim Etkinliği” gerçekleştirildi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, her okuldan öğrencilerin katıldığı ve şenlik havasında geçen programda konuşma yapan Piraziz Kaymakamı Furkan Başar “Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bu durumda; şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, tek tek ve toplu bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer. Çevre bilincine sahip olmak, temel insan haklarının eşitlik ve adalet ilkelerini içine alan çağdaş insan davranışlarının çerçevesini oluşturmaktadır. Çağdaş insanın çevre bilinci, kendi içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermeyi gerektirmektedir. Anayasamızın 56. Maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir” denilmektedir. Bu bilincin bir yansıması olarak devletimiz ve vatandaşlar el ele vererek “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” dikim etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bugün burada ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte değerli konuklarımızla birlikte hem gelecek nesillere birer miras olarak kalacak hem de Piraziz halkına bir mesire alanı olarak hizmet edecek olan ormanın ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Fidan dikim etkinliğinin ikinci aşaması da Orman Bölge Müdürlüğü marifetiyle İlçemiz Meşe Pınarı Mevkiinde gerçekleştirilecektir. Bu anlamda gelecek nesiller ve Piraziz halkı adına Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve katkı sunan bütün paydaşlar ile etkinliğimize katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.   İlk aşaması Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programa İlçe protokolü, Orman Bölge Müdürlüğü, Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü ve Piraziz Orman İşletme Şefliği personelleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci, vatandaşlarımız ve yerel basın mensupları katıldı.
2022 Yılı Çevre Haftası kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla Piraziz Kaymakamlığı tarafından 8 Haziran 2022 Çarşamba günü “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” sloganıyla “Fidan Dikim Etkinliği” gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, her okuldan öğrencilerin katıldığı ve şenlik havasında geçen programda konuşma yapan Piraziz Kaymakamı Furkan Başar “Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bu durumda; şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, tek tek ve toplu bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer. Çevre bilincine sahip olmak, temel insan haklarının eşitlik ve adalet ilkelerini içine alan çağdaş insan davranışlarının çerçevesini oluşturmaktadır. Çağdaş insanın çevre bilinci, kendi içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermeyi gerektirmektedir. Anayasamızın 56. Maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir” denilmektedir. Bu bilincin bir yansıması olarak devletimiz ve vatandaşlar el ele vererek “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” dikim etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bugün burada ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte değerli konuklarımızla birlikte hem gelecek nesillere birer miras olarak kalacak hem de Piraziz halkına bir mesire alanı olarak hizmet edecek olan ormanın ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Fidan dikim etkinliğinin ikinci aşaması da Orman Bölge Müdürlüğü marifetiyle İlçemiz Meşe Pınarı Mevkiinde gerçekleştirilecektir. Bu anlamda gelecek nesiller ve Piraziz halkı adına Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve katkı sunan bütün paydaşlar ile etkinliğimize katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

İlk aşaması Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programa İlçe protokolü, Orman Bölge Müdürlüğü, Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü ve Piraziz Orman İşletme Şefliği personelleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci, vatandaşlarımız ve yerel basın mensupları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.