Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
06 Mayıs 2014 - 00:39 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15 G: 30 Ekim 2020 - 19:15

PERVİN ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜRLER...

0 Okunma 0 Paylaşım

Tasavvufu, Yunus Emre şiirleştirdi. Yunus Emre’yi de Necip Fazıl yazdı; Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri dramatize etti. Öğrenciler Yunus Emre oyununu geçtiğimiz cuma akşamı Bulancak'ta sahneledi. Yönetmenliğini okulun Edebiyat öğretmeni Pervin Demir'in yaptığı oyun Bulancaklıların  büyük beğenisini kazandı. Oyunun birçok sahnesi ayakta alkışlandı. Salonu dolduran gençler, öğrenciler, veliler, daire amirleri oyunu coşku ve heyecanla izlediler. Oyuncuların sahne performansı, dekorlar mükemmeldi. Kostümler güzeldi. Dekorlar, kostümler, makyaj izleyicileri, bir an için 13. yy. Anadolu’suna götürdü. Duygu yüklü bir tiyatroydu. Ayrıcalıklı bir gece yaşadık.

Mesajlar çok anlamlı, düşündürücü ve etkileyiciydi: “Derviş bağrı baş (yaralı) gerek / Gözü dolu yaş gerek / Koyundan yavaş gerek / Dövene elsiz gerek / Sövene dilsiz gerek / Derviş gönülsüz gerek.” İdealize edilen bir hayatın düsturları… Ve nihayet evrensel bir çağrı: “Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim, sevilelim / Dünya kimseye kalmaz.”

Hayat, Yunus gibi sevmek, Yunus gibi duymak, Yunus gibi düşünmek, Yunus gibi yaşamakla anlamlı hâle geliyor. Yunus Emre’yi sahnelemek, temsil etmek her sanatkârın kârı değildir. Onun zihniyetini, ideallerini gönülden benimsemek ve bizzat yaşamak gerekir. Tasavvufu, İslami davranış biçimlerini içselleştiremeyenler Yunus’u da onun evrensel mesajlarını da anlayamaz ve anlatamazlar. Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, barış hoşgörü atmosferine özellikle şu dönemlerde millet olarak çok ihtiyacımız var. Bir araya gelebilmek, konuşmak, tanışmak, kardeş olmak, işleri kolaylaştırmak, güçlüklere birlikte çözüm yolları aramak, sevmek ve sevilmek için ne gerekiyorsa yapılmalı; dünyamızı barış gezegeni hâline getirmek, dostluk, hoşgörü ve dayanışma içerisinde, gönül huzuruyla yaşamak, milletimizin ve bütün insanlığın öncelikli amacı, ideali olmalıdır. İnanıyorum ki Pervin öğretmenimiz ve öğrencileri  17 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenecek ''21.Liseler Arası Tiyatro yarışmasında  derece alarak ilçemize döneceklerdir.

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!