Pazarda fiyatlar çok uygun

GÜNDEM 22.06.2021 - 17:39, Güncelleme: 22.06.2021 - 17:39 3756+ kez okundu.
 

Pazarda fiyatlar çok uygun

Bulancak Salı Pazarı bölgenin en büyük halk pazarlarından biridir.
Yılın her ayında her üründe fiyatlar her zaman vatandaşların kesesine göredir. Yakın bölgelerin(Çarşamba, Bafra gibi) ve yerel üreticilerimizin pazara getirdiği yiyecek ve gıda ile kuru bakliyat ürünleri her zaman uygun olup çok az fiyat artışı ile pazarda satılmaktadır. Yaz sebze ve meyvesinin pazara inmesi ile beraber, Bulancak Salı pazarında fiyatlar çok uygun hale geldi. Bu hafta ki Salı pazarında ki tezgâhlarda ki ürünlerin fiyatını inceledik. İlk çıktığında çok pahalı olan bu ürünler, ürünün bollaşması ile pazarlarda vatandaşın alım gücünü sıkıntıya sokmayacak şekilde satılmakta. Buna bir misal verilecek olursa, yaklaşık 6-7 ay önce fiyatı 100 liraya kadar çıkan sarımsağın kilosu 10 lira olarak Bulancak Salı pazarında satılmaktadır. Yine pazarda mutfakların temel ihtiyaç maddeleri olan patates, soğan gibi ürünler neredeyse 1 lira gibi bir fiyata doğru iniyor. Patatesin kilosu 3 lira, soğanın kilosu 2 lira, patlıcanın kilosu 3.5 lira, yerli domatesimizin kilosu 4 lira, biber çeşitlerinin kilosu 10-12 lira arası, kabağın kilosu 3 lira, fasulyenin kilosu 6.5 lira, kirazın kilosu 7.5 lira, limonun torbası 5 lira, karpuzun kilosu 2 liranın altında neredeyse dip yapmış bir şekilde pazarda alıcı bekliyor. Yine pazarımızda, kuru bakliyatlardan fasulyenin kilosu 15 lira, pirinç kalitesine göre kilosu 5-10 lira arasında, mercimek 12.5 lira, bulgur 8 lira, nohut 17 lira, mısır 12 liradan satılıyor. Fiyatlardan anlaşıldığı gibi, Bulancak halk pazarı her zaman en uygun fiyatlarla vatandaşa satılmayı beklerken, fiyatların yüksekliğinden bahsedenlerin, tercih etmesi gereken yer olması gerekirken, pazara çok nadir olarak uğramayı seçiyorlar. Pazar esnafı ile yaptığımız sohbette ‘Bulancak pazarı, büyük bir Pazar olarak, her zaman vatandaşa uygun fiyatlar ile hizmet etmeyi temel hedef seçmiştir. Yaz olmasına rağmen pazarımıza gelen giden sayısında az da olsa bir azalma var. Vatandaşımız, pazarımızı tercih ederek, kesesine uygun her ürünü rahatlıkla satın alarak giderini azaltmış olur. Bulancak pazarını tercih etmek, Bulancaklı için bir görevdir’ dediler.
Bulancak Salı Pazarı bölgenin en büyük halk pazarlarından biridir.

Yılın her ayında her üründe fiyatlar her zaman vatandaşların kesesine göredir. Yakın bölgelerin(Çarşamba, Bafra gibi) ve yerel üreticilerimizin pazara getirdiği yiyecek ve gıda ile kuru bakliyat ürünleri her zaman uygun olup çok az fiyat artışı ile pazarda satılmaktadır. Yaz sebze ve meyvesinin pazara inmesi ile beraber, Bulancak Salı pazarında fiyatlar çok uygun hale geldi. Bu hafta ki Salı pazarında ki tezgâhlarda ki ürünlerin fiyatını inceledik. İlk çıktığında çok pahalı olan bu ürünler, ürünün bollaşması ile pazarlarda vatandaşın alım gücünü sıkıntıya sokmayacak şekilde satılmakta. Buna bir misal verilecek olursa, yaklaşık 6-7 ay önce fiyatı 100 liraya kadar çıkan sarımsağın kilosu 10 lira olarak Bulancak Salı pazarında satılmaktadır.

Yine pazarda mutfakların temel ihtiyaç maddeleri olan patates, soğan gibi ürünler neredeyse 1 lira gibi bir fiyata doğru iniyor. Patatesin kilosu 3 lira, soğanın kilosu 2 lira, patlıcanın kilosu 3.5 lira, yerli domatesimizin kilosu 4 lira, biber çeşitlerinin kilosu 10-12 lira arası, kabağın kilosu 3 lira, fasulyenin kilosu 6.5 lira, kirazın kilosu 7.5 lira, limonun torbası 5 lira, karpuzun kilosu 2 liranın altında neredeyse dip yapmış bir şekilde pazarda alıcı bekliyor. Yine pazarımızda, kuru bakliyatlardan fasulyenin kilosu 15 lira, pirinç kalitesine göre kilosu 5-10 lira arasında, mercimek 12.5 lira, bulgur 8 lira, nohut 17 lira, mısır 12 liradan satılıyor. Fiyatlardan anlaşıldığı gibi, Bulancak halk pazarı her zaman en uygun fiyatlarla vatandaşa satılmayı beklerken, fiyatların yüksekliğinden bahsedenlerin, tercih etmesi gereken yer olması gerekirken, pazara çok nadir olarak uğramayı seçiyorlar. Pazar esnafı ile yaptığımız sohbette ‘Bulancak pazarı, büyük bir Pazar olarak, her zaman vatandaşa uygun fiyatlar ile hizmet etmeyi temel hedef seçmiştir. Yaz olmasına rağmen pazarımıza gelen giden sayısında az da olsa bir azalma var. Vatandaşımız, pazarımızı tercih ederek, kesesine uygun her ürünü rahatlıkla satın alarak giderini azaltmış olur. Bulancak pazarını tercih etmek, Bulancaklı için bir görevdir’ dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.