Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
15 Ağustos 2011 - 17:30 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15 G: 30 Ekim 2020 - 19:15

ÖSYM'DE SINIFTA KALDIK

*Son yıllarda ÖSYM sınavlarında sürekli düşüş yaşayan Giresun,...

0 Okunma 0 Paylaşım
ÖSYM'DE SINIFTA KALDIK

...2011 yılı  Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda  ( YGS)  61. Lisans Yerleştirme Sınavı ‘nda(LYS)  ise 74. sırada yer alarak  iyice dibe vurdu.Eğitim camiası sonuçları skandal olarak değerlendirerek idarecileri istifaya, Vali Dursun Ali Şahin’i hesap sormaya ve AKP’yi de yandaşlıktan vazgeçmeye davet ettiler.

2011 YGS ve LYS sonuçlarına göre Giresun  en  başarısız iller arasında sonlarda yer aldı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre Giresun YGS'de 61 ve LYS de ise 74. sırada yer alarak  ÖSYM’de dibe vurdu. 81   il arasında  Giresun’un  son sıralara yerleşerek  en başarısız iller kategorine düşmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mercek altına alınmasına sebep oldu. Her iki sınavda da sınıfta kalan Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vizyon ve misyon eksikliği bariz şekilde ortaya çıkarken idarenin de ehil ellerde olmadığı ortaya çıktı. Kişisel yönden temiz, dürüst ve iyi niyetli olduklarından şüphe edilmeyen idarenin, yöneticilik bazında vasıflarının olmadığına dikkat çeken eğitim camiası, YGS ve LYS sonuçlarının skandal  olduğuna dikkat çektiler.

                       İDARECİLER İSTİFA ETMELİ

Sonuçların idarenin yanı sıra, öğretmenler dershaneler ve veliler açısından vahim olduğuna vurgu yapan eğitim camiası,’ Giresun’un çocukları geri zekalı olmadığına göre, bu başarısızlığın bedelini birileri ödemelidir. İyi ki il sayımız 81’ çıkmış. Eskiden olduğu gibi 67’de kalsaydı il sayısı en sonuncu olmakla rekor kıracaktık. Milli Eğitim’in üst kademesinde olanlar artık bir erdemlilik yapım görevlerinden istifa etmelidirler.Bu işi yapamadıkları yıllarla ortaya çıkmıştır.Kimsenin gelecek nesillerin hayatıyla oynamaya hakkı yok.Kuşkusuz Milli Eğitim Müdürü'nden, yardımcısından, şube müdüründen, okul idarecisine, öğretmenine, öğrenci ve velisine kadar herkesin bunda yüzde birlik de yüzde beşlik de olsa payı vardır.Ama öncelikle idareciler kendilerini sorgulamalıdır’ dediler.

                     AKP YANDAŞLIKTAN VAZGEÇMELİ, VALİ HESAP SORMALI

Siyasi iradeye de seslenen eğitimciler ve veliler, benim adamım mantığından derhal vazgeçilerek işinin ehli eğitimcilerin iş başına getirilerek kanayan yaraya merhem olunması gerektiğini kaydederek,’ AK Parti sırf bizden olsun zihniyetinden vazgeçmelidir. Bu sakat zihniyetin Giresun’da eğitim ve öğretimi getirdiği nokta karşımızda duruyor.İşin erbabı dururken, yandaş, candaş adamlarla Giresun’un çocuklarının geleceklerinin karartılması ihanet değilse dalalettir. Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin de bu skandal sonucun hesabını sormalıdır’ şeklinde konuştular.

 

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!