Ortak Kültür Tuvalde Buluştu

KÜLTÜR 28.06.2022 - 17:35, Güncelleme: 28.06.2022 - 17:35 5711+ kez okundu.
 

Ortak Kültür Tuvalde Buluştu

Türk dünyasından sanatçıların eserleriyle yer aldığı ‘Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması’ sergisi, düzenlenen basın toplantısıyla kapılarını açtı. Açılış öncesi konuşan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Alt
Türk dünyasından sanatçıların eserleriyle yer aldığı ‘Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması’ sergisi, düzenlenen basın toplantısıyla kapılarını açtı. Açılış öncesi konuşan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Altı aylık hayal ve emeklerimizin neticesine ulaştık. Ortak düş ve fikir birlikteliğinin ifadesi sanat, bizi birbirimize bağlayan çok derin ve çok kadim bir bağ” dedi. Serginin küratörlüğünü üstlenen Azerbaycan’ın ‘yaşayan mirası’ olarak bilinen dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov, buluşmaya “Bugün Türk Dünyasının bayramı” yakıştırmasını yaparak, “İstanbul, sadece Türk dünyasının değil tüm dünyanın medeniyet payitahtıdır” ifadelerini kullandı.    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, iki kıtada yedi ülkeye yayılan Türk dünyası ülkelerinden ve Türkiye’den sanatçıların eserlerinin yer aldığı, “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisini ziyarete açtı. İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle ve Azerbaycan’ın dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov’un açılışı konuşmasını yaptığı sergi açılışına   sanatçılar ve kültür sanat dünyasından davetliler katıldı.    KARAKELLE: SANAT BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN ÇOK DERİN BİR BAĞ İBB olarak Türk dünyasıyla buluşma arzusuyla 2021’in Kasım ayında ‘Türk Dünyası Ülkelerinin 30 Yıl. Bağımsızlık Kutlamaları’nı gerçekleştirdiklerini anımsatan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Ortak bağa sahip ulusların, kültür ve dil üzerinden eserlere sahibiz. Bu Ortak düş ve fikir birlikteliğinin ifadesi sanat, bizi birbirimize bağlayan çok derin ve çok kadim bir bağ” dedi.    SAKİT MAMMADOV: İNŞALLAH HİLAL BÜTÜN DÜNYAYA IŞIK SAÇAR Konuşmasına “Bugün Türk Dünyasının bayramı” sözleriyle başlayan sanatçı Sakit Mammadov, Türk dünyasının en ünlü sanatçılarının İstanbul’a geldiğini söyledi. İstanbul’un sadece Türk dünyasının değil tüm dünyanın medeniyet payitahtı olduğunu söyleyen Mamadov, “Herkes kardeş olabilir. Ama dost olamaz. Kardeşler bugün dost yapıyoruz. Biz onların sanatını çok seviyoruz. Burada Türkiye'de bu sanatçıları bir araya getirmek beni çok sevindirdi.  Bizim bayrağımızın üzerinde yıldızla beraber hilal var. İnşallah o hilal bütün dünyaya ışık saçar” ifadelerini kullandı. 
Türk dünyasından sanatçıların eserleriyle yer aldığı ‘Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması’ sergisi, düzenlenen basın toplantısıyla kapılarını açtı. Açılış öncesi konuşan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Alt

Türk dünyasından sanatçıların eserleriyle yer aldığı ‘Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması’ sergisi, düzenlenen basın toplantısıyla kapılarını açtı. Açılış öncesi konuşan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Altı aylık hayal ve emeklerimizin neticesine ulaştık. Ortak düş ve fikir birlikteliğinin ifadesi sanat, bizi birbirimize bağlayan çok derin ve çok kadim bir bağ” dedi. Serginin küratörlüğünü üstlenen Azerbaycan’ın ‘yaşayan mirası’ olarak bilinen dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov, buluşmaya “Bugün Türk Dünyasının bayramı” yakıştırmasını yaparak, “İstanbul, sadece Türk dünyasının değil tüm dünyanın medeniyet payitahtıdır” ifadelerini kullandı. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, iki kıtada yedi ülkeye yayılan Türk dünyası ülkelerinden ve Türkiye’den sanatçıların eserlerinin yer aldığı, “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisini ziyarete açtı. İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle ve Azerbaycan’ın dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov’un açılışı konuşmasını yaptığı sergi açılışına   sanatçılar ve kültür sanat dünyasından davetliler katıldı. 

 

KARAKELLE: SANAT BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN ÇOK DERİN BİR BAĞ

İBB olarak Türk dünyasıyla buluşma arzusuyla 2021’in Kasım ayında ‘Türk Dünyası Ülkelerinin 30 Yıl. Bağımsızlık Kutlamaları’nı gerçekleştirdiklerini anımsatan İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, “Ortak bağa sahip ulusların, kültür ve dil üzerinden eserlere sahibiz. Bu Ortak düş ve fikir birlikteliğinin ifadesi sanat, bizi birbirimize bağlayan çok derin ve çok kadim bir bağ” dedi. 

 

SAKİT MAMMADOV: İNŞALLAH HİLAL BÜTÜN DÜNYAYA IŞIK SAÇAR

Konuşmasına “Bugün Türk Dünyasının bayramı” sözleriyle başlayan sanatçı Sakit Mammadov, Türk dünyasının en ünlü sanatçılarının İstanbul’a geldiğini söyledi. İstanbul’un sadece Türk dünyasının değil tüm dünyanın medeniyet payitahtı olduğunu söyleyen Mamadov, “Herkes kardeş olabilir. Ama dost olamaz. Kardeşler bugün dost yapıyoruz. Biz onların sanatını çok seviyoruz. Burada Türkiye'de bu sanatçıları bir araya getirmek beni çok sevindirdi.  Bizim bayrağımızın üzerinde yıldızla beraber hilal var. İnşallah o hilal bütün dünyaya ışık saçar” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.