Örgün eğitimle birlikte 13 ayda hafız oldular!
Giresun İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 8 öğrenci 13 ayda hafız oldu.
Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ile Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Akif Gülbe, Mehmet Kızıltaş, Niyazi Ekber Beyaz, Yusuf Yılmaz, Ahmet Arif Tavman, Ali Kılıç, Abdullah Gazali Memiş ve Metehan Sağlık, Kur'an Kursu Öğreticisi Mahmut Şahin rehberliğinde 13 ayda hafız oldu.
Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için İl Müftülüğü yemekhanesinde tören düzenlendi.
“Kur’an bir ömür rehberiniz olsun”
Törende bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir sabır, disiplin ve azim gerektirdiğini vurguladı.
13 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemenin büyük bir başarı olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Kırbıyık, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim sadırlardan satırlara dökülerek nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir. Hafız öğrencilerimize düşen en önemli görev eğitim hayatlarını tamamladıktan sonra da Kur’an’ın hayat veren mesajlarını hayatlarına yansıtmaları ve tüm insanlığı hidayete davet etmeleridir.” dedi.
“Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi meyvelerini veriyor”
Törene katılan İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe ise, Kur’an-ı Kerim’in muhafazası ve anlaşılması açısından örnek nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.
Projeyle geleceğin hafız doktorlarını, mühendislerini ve öğretmenlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Gülbe, “Hafızlarımız sene kaybı yaşamadan, örgün eğitimden ve akranlarından uzakta kalmadan bir üst öğrenime hazırlanmaktadır. Öğrencilerimiz çalışma disiplini, zaman yönetimi gibi becerilerini pekiştirerek hafızlık eğitimini tamamlıyor. Hafızlıklarını tamamlayıp, inancını, milli, manevi ve ahlaki değerlerini özümseyen, Kur’an’ı idrak edip anlayan öğrencilerimiz bizlere umut aşılamaktadır. Kendim de iki hafız annesi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm velileri de bu mutluluğu yaşamaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Öğrencilere, hafızlığın bilincinde olmaları tavsiyesinde bulunan İl Müftü Yardımcıları Kırbıyık ve Gülbe, öğrencileri, ailelerini, hocalarını ve okul idarecilerini tebrik edip, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Tüm Giresunlu kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz”
Kur’an Kursu Öğreticisi Mahmut Şahin de duygularını paylaşarak yaşadığı mutluluğu ifade etti.
Hedeflerinin, tamamı hafız öğrencilerden oluşan bir proje imam hatip ortaokulu oluşturmak olduğunu kaydeden Şahin, “Hafızlık öğrencilerimiz erken yaşlarda hafızlık yapmanın kolay ve kalıcı olmasındaki avantajlardan yararlanmaktadır. Hafızlık eğitimi için ayrılan sürenin daha etkin bir şekilde kullanılması ve öğrencilerin akademik başarısı için okul yöneticilerimiz,
öğretmenlerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizle iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Benim çocuğum da hem hafızlık yapsın hem de örgün öğretimden kopmasın diyen tüm velileri bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
AK Parti Giresun’da yerel yönetimler bir araya geldi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







