Öğrenciler ödüllerine kavuştu

DÜNYA 29.10.2021 - 17:09, Güncelleme: 29.10.2021 - 17:09 6585+ kez okundu.
 

Öğrenciler ödüllerine kavuştu

Değerlerinin yaşatılması amacı ile Ortaokul öğrencileri arasında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğren
Ahilik geleneği ve deciler belli oldu. Ahilik geleneği ve değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve  gençler arasında farkındalık oluşturmak  amacıyla  Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışmasına sunulan eserler, İl Müftülüğündeki komisyon tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Ahilik geleneği ve değerlerini  tuvalına en güzel yansıtan Giresun’un Güce İlçesi Sarıyar İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinden  Özge Yılmaz’ın il birincisi olduğu yarışmada, ikinciliğe Tirebolu İlçesi Kazım Karabekir Ortaokul  öğrencisi Bekir Yavuz, üçüncülüğe ise Güce İlçesi Sarıyar İmam Hatip Ortaokul  öğrencisi Numan Uçur’un eseri layık görüldü. Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan; “Ahilik teşkilatının; "Halka hizmet, Hakk'a hizmet anlayışı" ile Anadolu esnaf ve ticaretine  sağladığı katkıları gelecek nesillere aktarmak bu gün bizim için bir vazifedir. Büyükler olarak sadece maddi varlıklarımızı evlatlarımıza miras bırakmayacağız, ayni zamanda manevi değerlerimizi de evlatlarımıza miras bırakma gayretinde olacağız. Helal 3 liranın, haram 5 liradan daha büyük olduğunu neslimize öğretmeliyiz. Bu vesile ile yüzlerce yıldır bu topraklarda ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkârlarımızdan ahirete göçmüş olanları  hayırla, rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olanlara sağlık ve afiyetle helal ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi. Yarışmada derece alan öğrencilerin ödülleri İl Müftüsü tarafından  takdim edildi.  
Değerlerinin yaşatılması amacı ile Ortaokul öğrencileri arasında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğren

Ahilik geleneği ve deciler belli oldu.

Ahilik geleneği ve değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve  gençler arasında farkındalık oluşturmak  amacıyla  Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışmasına sunulan eserler, İl Müftülüğündeki komisyon tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonunda Ahilik geleneği ve değerlerini  tuvalına en güzel yansıtan Giresun’un Güce İlçesi Sarıyar İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinden  Özge Yılmaz’ın il birincisi olduğu yarışmada, ikinciliğe Tirebolu İlçesi Kazım Karabekir Ortaokul  öğrencisi Bekir Yavuz, üçüncülüğe ise Güce İlçesi Sarıyar İmam Hatip Ortaokul  öğrencisi Numan Uçur’un eseri layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan; “Ahilik teşkilatının; "Halka hizmet, Hakk'a hizmet anlayışı" ile Anadolu esnaf ve ticaretine  sağladığı katkıları gelecek nesillere aktarmak bu gün bizim için bir vazifedir. Büyükler olarak sadece maddi varlıklarımızı evlatlarımıza miras bırakmayacağız, ayni zamanda manevi değerlerimizi de evlatlarımıza miras bırakma gayretinde olacağız. Helal 3 liranın, haram 5 liradan daha büyük olduğunu neslimize öğretmeliyiz. Bu vesile ile yüzlerce yıldır bu topraklarda ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkârlarımızdan ahirete göçmüş olanları  hayırla, rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olanlara sağlık ve afiyetle helal ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Yarışmada derece alan öğrencilerin ödülleri İl Müftüsü tarafından  takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.