O okul devlet eğitimine hazır
Vali Hasan Karahan, Giresun İmam Hatip Ortaokulunda incelemelerde bulundu.
Özel okul statüsünde iken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) ile ilişkisi tespit edilen ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kanun Hükmündeki Kararname ile kapatılarak hazineye devredildikten sonra 'Giresun İmam Hatip Ortaokulu' tabelası asılan bina 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 15 Temmuz Şehitler Giresun İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek.
Vali Karahan, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 15 Temmuz Şehitler Giresun İmam Hatip Ortaokulu’nun 40 Derslik, 763 kız ve erkek öğrencisi, 40 öğretmeniyle birlikte yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirten Okul Müdürü Murat Pir, okul öncesi, 55 kişilik yatılı ve 5. sınıflar için 2 yabancı dil ve 1 hafızlık sınıfının yanı sıra, resim, müzik, bilişim, fen laboratuvarı, akıl oyunları, beden eğitimi derslikleri, gelişmiş kütüphane, yemekhane, cep sineması, etüt odaları, halı saha, çocuk parkı gibi hizmet birimleriyle özel okul standartlarında bir eğitim imkanı sunduklarını söyledi.
Okulun taşınma işlemini kısa sürede tamamlayarak, yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, Müdür Pir’e yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







