Nerede o eski ramazanlar?

SİYASET 15.04.2022 - 09:31, Güncelleme: 15.04.2022 - 09:31 4441+ kez okundu.
 

Nerede o eski ramazanlar?

Gelecek Partisi Bulancak İlçe Başkanı Mustafa Karakaya, “Ramazan ayında bir gelenek vardı. Belediye çadırlarda veya müsait yerlerde iftar yemeği verirdi. Dar gelirlisi olsun, öğrencisi olsun, çalışan iş çıkışı iftar sofrası kurmaya vakti olmayanı olsun, yolcusu olsun, vatandaş iftarını eder, orucunu açma imkanı bulurdu” dedi.
Koronavirüs salgınıyla birlikte alınan tedbirler gereği bu geleneğe ara verildiğine dikkat çeken Başkan Karakaya, “Şimdi kısıtlamalar kaldırılmışken, eğlenceler düzenlenebiliyorken iftar yemekleri neden verilmiyor? Geçmiş yıllarda iftar masalarının dolduğunu, kuyruklar oluştuğunu görüyorduk. Şimdi talep mi yok? İhtiyaç kalmadı mı? İhtiyaç sahiplerine ramazan kolileri verildiğini biliyoruz. Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Ancak  bu, iftar yemeği verilmesini gereksiz hale getirmiyor. Biz yapılan güzel işleri de tebrik etmesini de iyi biliyoruz lakin şunu da sormak istiyoruz Bulancak Belediyesi'nin iftar çadırı kuracak ekonomik durumu yok mu, eğer yoksa  Bulancak Belediyesi ne ara bu duruma getirildi? Ve her gece düzenlenen eğlenceler kim tarafından nasıl finanse ediliyor? İftar çadırları ile daha fazla insana ulaşabilme imkanı oluyorken neden böyle bir uygulamadan vazgeçildiğini sormak istiyoruz. Eğlencede bir ihtiyaç ama öncelikli ihtiyaçlar var. Her vatandaşımızın ekonomik sıkıntı yaşadığı şu günlerde Bulancak Belediyesi'nin vatandaşa destek amaçlı eğlence değil iftar çadırlarının kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Masal buya karınca ekmeğinin derdindeyken ağustos böceği çalar oynarmış. Sonradan öğrendik ki ömrü kısaymış. Bugün gördüklerimiz de şuan ki iktidarın ömrünün sona geldiğini göstermektedir. Millet sahurda ne yiyeceğini düşünüyor, karnı tok olanlar her gece eğlence düzenleyerek vur patlasın çal oynasın peşindeler. Önce herkesin karnı doyacak gelecek çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.   Haber : Muzaffer Şahin  
Gelecek Partisi Bulancak İlçe Başkanı Mustafa Karakaya, “Ramazan ayında bir gelenek vardı. Belediye çadırlarda veya müsait yerlerde iftar yemeği verirdi. Dar gelirlisi olsun, öğrencisi olsun, çalışan iş çıkışı iftar sofrası kurmaya vakti olmayanı olsun, yolcusu olsun, vatandaş iftarını eder, orucunu açma imkanı bulurdu” dedi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte alınan tedbirler gereği bu geleneğe ara verildiğine dikkat çeken Başkan Karakaya, “Şimdi kısıtlamalar kaldırılmışken, eğlenceler düzenlenebiliyorken iftar yemekleri neden verilmiyor? Geçmiş yıllarda iftar masalarının dolduğunu, kuyruklar oluştuğunu görüyorduk. Şimdi talep mi yok? İhtiyaç kalmadı mı? İhtiyaç sahiplerine ramazan kolileri verildiğini biliyoruz. Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Ancak  bu, iftar yemeği verilmesini gereksiz hale getirmiyor.

Biz yapılan güzel işleri de tebrik etmesini de iyi biliyoruz lakin şunu da sormak istiyoruz Bulancak Belediyesi'nin iftar çadırı kuracak ekonomik durumu yok mu, eğer yoksa  Bulancak Belediyesi ne ara bu duruma getirildi? Ve her gece düzenlenen eğlenceler kim tarafından nasıl finanse ediliyor? İftar çadırları ile daha fazla insana ulaşabilme imkanı oluyorken neden böyle bir uygulamadan vazgeçildiğini sormak istiyoruz. Eğlencede bir ihtiyaç ama öncelikli ihtiyaçlar var. Her vatandaşımızın ekonomik sıkıntı yaşadığı şu günlerde Bulancak Belediyesi'nin vatandaşa destek amaçlı eğlence değil iftar çadırlarının kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Masal buya karınca ekmeğinin derdindeyken ağustos böceği çalar oynarmış. Sonradan öğrendik ki ömrü kısaymış. Bugün gördüklerimiz de şuan ki iktidarın ömrünün sona geldiğini göstermektedir. Millet sahurda ne yiyeceğini düşünüyor, karnı tok olanlar her gece eğlence düzenleyerek vur patlasın çal oynasın peşindeler. Önce herkesin karnı doyacak gelecek çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber : Muzaffer Şahin

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.