Milletvekili Öztürk’ten doktor müjdesi!

SAĞLIK 25.04.2022 - 09:46, Güncelleme: 25.04.2022 - 09:46 5678+ kez okundu.
 

Milletvekili Öztürk’ten doktor müjdesi!

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, Sağlık Bakanlığı 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Giresun'a 20 doktor kadrosu tahsis edildiğini bildirdi.
Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Milletvekili Öztürk, “Giresun'a hizmet noktasında üzerinde önemle durduğumuz alanlardan biri de bilindiği gibi sağlık alanıdır. Bir yandan ilimize tam donanımlı, geniş kapasiteli modern hastaneler kazandırırken, diğer yandan da bu hastanelerde halkımızın tedavi taleplerine cevap verecek hekim ihtiyacının eksiksiz olarak giderilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde yoğun temaslarımız ve takibimiz devam etmektedir. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız girişimlerde ilimizin doktor ihtiyaçlarını iletmiştik. Girişimlerimiz neticesinde, Sağlık Bakanlığı 104. DHY Kurası kapsamında, ilimiz geneline bakanlığımızca 20 doktor kadrosu daha tahsis edilmiştir” dedi. Her branşta doktoru Giresun'a kazandırmaya çalıştıklarını belirten Öztürk; “İlimizde özellikle, Çocuk Kardiyolojisi ile Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları branşlarında ihtiyaç vardı. Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız girişimler neticesinde, bu branşlarda ilimize doktor kadrosu tahsisinin yapılması önemli bir boşluğu doldurmuş oldu. Böylelikle, Türkiye genelinde kuraya giren 2 Çocuk Kardiyolojisi uzmanından birini ilimize kazandırmış olduk. Özellikle, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, açılan yeni poliklinikler ve ileri düzey ameliyatların yapılıyor olmasından dolayı çevre illerden dahi hasta almaya başlamıştır. İlerleyen dönemlerde de ilimizde ihtiyaç duyulan farklı branşlara doktor atamaları devam edecek. Hemşehrilerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması için yatırımlarımızı artırmaya ve doktor kadrolarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Yeni doktor atamalarının sağlık hizmet sunumuna önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Öztürk, “Sağlık Bakanlığı 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında ilimiz genelinde; Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 İç Hastalıkları Uzmanı, Bulancak Devlet Hastanesi'ne 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Tirebolu Devlet Hastanesi'ne 1 Genel Cerrahi Uzmanı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 Tabip, Bulancak Devlet Hastanesi'ne 1 Tabip, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 Tabip, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne 2 Tabip, Espiye Devlet Hastanesi'ne 2 Tabip ve Tirebolu Devlet Hastanesi'ne 3 Tabip olmak üzere 20 yeni doktorun ataması yapılacak. İlimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, Sağlık Bakanlığı 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Giresun'a 20 doktor kadrosu tahsis edildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Milletvekili Öztürk, “Giresun'a hizmet noktasında üzerinde önemle durduğumuz alanlardan biri de bilindiği gibi sağlık alanıdır. Bir yandan ilimize tam donanımlı, geniş kapasiteli modern hastaneler kazandırırken, diğer yandan da bu hastanelerde halkımızın tedavi taleplerine cevap verecek hekim ihtiyacının eksiksiz olarak giderilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde yoğun temaslarımız ve takibimiz devam etmektedir. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız girişimlerde ilimizin doktor ihtiyaçlarını iletmiştik. Girişimlerimiz neticesinde, Sağlık Bakanlığı 104. DHY Kurası kapsamında, ilimiz geneline bakanlığımızca 20 doktor kadrosu daha tahsis edilmiştir” dedi.

Her branşta doktoru Giresun'a kazandırmaya çalıştıklarını belirten Öztürk; “İlimizde özellikle, Çocuk Kardiyolojisi ile Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları branşlarında ihtiyaç vardı. Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız girişimler neticesinde, bu branşlarda ilimize doktor kadrosu tahsisinin yapılması önemli bir boşluğu doldurmuş oldu. Böylelikle, Türkiye genelinde kuraya giren 2 Çocuk Kardiyolojisi uzmanından birini ilimize kazandırmış olduk. Özellikle, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, açılan yeni poliklinikler ve ileri düzey ameliyatların yapılıyor olmasından dolayı çevre illerden dahi hasta almaya başlamıştır. İlerleyen dönemlerde de ilimizde ihtiyaç duyulan farklı branşlara doktor atamaları devam edecek. Hemşehrilerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması için yatırımlarımızı artırmaya ve doktor kadrolarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeni doktor atamalarının sağlık hizmet sunumuna önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Öztürk, “Sağlık Bakanlığı 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında ilimiz genelinde; Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 İç Hastalıkları Uzmanı, Bulancak Devlet Hastanesi'ne 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Tirebolu Devlet Hastanesi'ne 1 Genel Cerrahi Uzmanı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 Tabip, Bulancak Devlet Hastanesi'ne 1 Tabip, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi'ne 1 Tabip, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne 2 Tabip, Espiye Devlet Hastanesi'ne 2 Tabip ve Tirebolu Devlet Hastanesi'ne 3 Tabip olmak üzere 20 yeni doktorun ataması yapılacak. İlimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.