Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
17 Mayıs 2016 - 00:51 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15 G: 30 Ekim 2020 - 19:15

Milleti millet yapan dildir

Azaklıoğlu Necati Bay Vakfının 2015-2016 Faaliyet döneninin son konuşmacısı Gazeteci Şair ve Yazar Tv Programcısı Yavuz Bülent Bakiler oldu.

0 Okunma 0 Paylaşım
Milleti millet yapan dildir

Vakfın Bursiyerlerine yönelik her ay yapılan programda dönem sonu konuşmacısı olarak katılan Yavuz Bülent Bakiler Türk Dil’inin önemine vurgu yaparak, konuşmasında önemli konulara değindi.

Programda İstanbul'da okuyan üniversiteli Bursiyer Öğrencilerinin yanı sıra Vakfın Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birçok misafirlerde hazır bulundu.

Yavuz Bülent Bakiler''Diline sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur'' ifadelerini kullanarak, "Dil, milli kültürü oluşturan bütün unsurları geçmişten bugüne ve geleceğe taşıyan canlı bir varlıktır. ‘Dilini kaybeden bir millet her şeyini kaybetmiştir’ der Peyami Safa. Dil bir milletin hafızasıdır. Din, tarih, edebiyat, güzel sanatlar, gelenek ve görenekler dille muhafaza edilir. Yine bu unsurlar nesillerden nesillere dille aktarılır. Dilini bozan bir milletin, geleceğe dille aktaracağı bütün kültür unsurlarında da bir eksiklik, zevksizlik meydana gelir. Ahengi ve yapısı bozulan, zevksizleşen ve sığlaşan bir dille ne kültür aktarılabilir, ne de büyük eserler vermek mümkün olabilir" dedi.

 

 

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!