05 Haziran 2025 - 13:51 - Güncellenme: 05 Haziran 2025 - 12:53
G: 05 Haziran 2025 - 12:53
Mezarlıklarda Arefe yoğunluğu, şehitliklerde hüzün
Mezarlıklarda Arefe yoğunluğu, şehitliklerde hüzün
Arife günü nedeniyle Samsun’daki mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu oluştu. Vatandaşlar geçmişte kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek hem Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti hem de kabir bakımı yaptı. Gözyaşlarının sel olduğu ziyaretlerde, özellikle şehit mezarlıkları en hüzünlü anların yaşandığı yer oldu.
Şehit Adem Güven’in babası Yusuf Güven, "Oğlum şehit olduğundan beri her cuma ve Arefe buradayız. Bayramlar artık eskisi gibi değil. Allah, şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.
Şehit Gökhan Bayram’ın akrabası Zübeyde Bayram ise "Yeğenim görevi bitmeden şehit oldu. Her Arefe gelip dua ediyorum. Şehit olduktan sonra hiçbir bayram, bayram gibi geçmedi. Sözün bittiği yer burası" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, mezar başında ettikleri duaların ardından kabirlerde temizlik ve çiçek bakımı yaptı.
Van /Merkez
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Giresun’da balık yetiştiricilerine yeni dönem

Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş, esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Giresun’da korkutan kaza! Araç refüje çarptı

Kıymetli Topaloğlu vefat etti

Egeli akademisyenden uzay bilimlerinde ezber bozacak araştırma







