07 Ekim 2013 - 19:06 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
Mecliste eğitimi tartıştılar
Giresun İl Genel Meclisi Ekim ayı meclis toplantısı başladı.
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden başkanlığında başlayan Ekim ayı il genel meclisi toplantısının gündemine milli eğitimde yaşanan sorunlar damgasını vurdu. Okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen hala hizmetli sorunlarının çözülmediği ve velilerden hizmetli parası toplandığı iddia edildi. İl Genel Meclisinde gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz, daha önce yaşanabilecek hizmetli sorununu gündeme getirdiğini hatırlatarak, kısa sürede çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Yılmaz, “Hatırlanacağı gibi meclis gündeminde milli eğitimin hizmetli gibi ihtiyaçlarında kullanılması gereken ödenekleri yapım ve onarıma aktarılması hainde ciddi sorunların yaşanacağını ifade etmiştik. Şu anki aşamada ise İŞKUR’un Kamu Yararına Çalışma programı kapsamında açıklanan iller arasında Giresun bulunmamaktadır. Bu şu anlama gelmektedir ki okullarımıza İŞKUR tarafından hizmetli henüz verilmemiştir, ne zaman verileceği de belli değildir” diye konuştu.
CHP ve MHP’nin eleştirilerini cevaplayan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise; “Öncelikle ifade etmek gerekir ki okullarda para toplandığı iddiası araştırıldı soruşturuldu ve doğru olmadığı anlaşıldı. Hala bu iddialar devam ediyorsa ispat etmeye davet ediyorum. Doğru ise gereken yapılır.
Diğer bir konu olan hizmetli sorunu ise çözülmesi için çalışmalar devam ediyor. İŞKUR tarafından 500 hizmetli alınması için çalışma başlatıldı. Yine de eksik kalan okullarımız varsa bunu da İl Özel İdaresi bütçesiyle giderilir” dedi.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Bulancakspor A Takımı için yetenek avı! Gençlere büyük fırsat!

Vodafone Business ve Migros, 5G ile LoT Tabanlı Destek Uygulamaları Hayata Geçirdi

Başkan Fuat Köse dolmuşçu esnafıyla kahvaltıda buluştu

Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı

Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



