MEB, Patent tescil rekoru kırdı

EĞİTİM 23.09.2021 - 16:07, Güncelleme: 23.09.2021 - 16:07 5932+ kez okundu.
 

MEB, Patent tescil rekoru kırdı

Mesleki eğitim okul ve kurumları, BİLSEM'ler ve fen liselerinin 2021 yılının ilk dokuz ayında yaptığı 3 bin 249 ürün tescil başvurusunun 1.157'si onay aldı. Diğer başvuruların büyük kısmı da değerlendirme aşamasında.
İlk 9 ayda 1.157 ürün tescili alındı Mesleki eğitim, BİLSEM ve fen liselerinde fikrî mülkiyet konusunda bir yılda çok önemli mesafe aldıklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığımızla iş birliği içinde yürüttüğümüz 81 ilde yönetici ve öğretmenlerimize fikrî mülkiyet süreçleri ile ilgili eğitimleri tamamladık. Ayrıca, 81 ilde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak ve gerekli desteği vermek üzere Bakanlık bünyesinde de bir fikrî mülkiyet ofisi kurduk. Sevinerek paylaşıyorum ki bu yılın ilk dokuz ayında mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve fen liselerinde fikrî mülkiyet kapsamında toplam 3 bin 249 ürün tescil başvurusunda bulunduk ve 1.157 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldık."
Mesleki eğitim okul ve kurumları, BİLSEM'ler ve fen liselerinin 2021 yılının ilk dokuz ayında yaptığı 3 bin 249 ürün tescil başvurusunun 1.157'si onay aldı. Diğer başvuruların büyük kısmı da değerlendirme aşamasında.

İlk 9 ayda 1.157 ürün tescili alındı

Mesleki eğitim, BİLSEM ve fen liselerinde fikrî mülkiyet konusunda bir yılda çok önemli mesafe aldıklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığımızla iş birliği içinde yürüttüğümüz 81 ilde yönetici ve öğretmenlerimize fikrî mülkiyet süreçleri ile ilgili eğitimleri tamamladık. Ayrıca, 81 ilde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak ve gerekli desteği vermek üzere Bakanlık bünyesinde de bir fikrî mülkiyet ofisi kurduk. Sevinerek paylaşıyorum ki bu yılın ilk dokuz ayında mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve fen liselerinde fikrî mülkiyet kapsamında toplam 3 bin 249 ürün tescil başvurusunda bulunduk ve 1.157 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldık."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.