Mavi Göl’e ilgi ve alaka artıyor

TURİZM 17.10.2018 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 24157+ kez okundu.
 

Mavi Göl’e ilgi ve alaka artıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü tarafından, Dereli ilçesi Alancık Köyü Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mavi Gölde yapılan çevre düzenleme çalışmaları tamamlanıyor.
Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mavi Göl’ün çevresinde 1 milyon Türk Lirası değerindeki yatırımla, Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından otopark ve DKMP Giresun Şube Müdürlüğü tarafından yürüyüş yolları ve seyir terasları yapıldı.  Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip Aksu Deresi üzerindeki Mavi Göl, özellikle belirli aylarda turkuaz rengine bürünmektedir. Büyüklü küçüklü 3 gölden oluşan, halk arasında 'Sodalı Göl' diye de adlandırılan Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengi almaktadır.  Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapılan İl Turizm Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planının 2018 -2019 yılları eylem planı içerisinde gerçekleştirmek üzere, İlimizin tanıtımı için çok önemli bir yere sahip olan Mavi Göl ve Kuzalan Tabiat Parkı’nın yazılı ve görsel basında daha çok yer alması için, sorumlu kuruluş olan DKMP Giresun Şube Müdürlüğü ve GİRTAB koordinasyonunda ‘Yılın 12 Ayı 4 Mevsim Mavi Göl’ konulu yarışmalar ile fotoğraflanması; edebiyatçılar, şairler ve fotoğrafçılarla bu destinasyonun tanıtımının yapılması, tanıtım broşürlerinin hazırlanması, yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesi ve yapılan çalışmaların DOKA desteğiyle kitaplaştırılması sağlanacak.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü tarafından, Dereli ilçesi Alancık Köyü Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mavi Gölde yapılan çevre düzenleme çalışmaları tamamlanıyor.

Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mavi Göl’ün çevresinde 1 milyon Türk Lirası değerindeki yatırımla, Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından otopark ve DKMP Giresun Şube Müdürlüğü tarafından yürüyüş yolları ve seyir terasları yapıldı. 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip Aksu Deresi üzerindeki Mavi Göl, özellikle belirli aylarda turkuaz rengine bürünmektedir. Büyüklü küçüklü 3 gölden oluşan, halk arasında 'Sodalı Göl' diye de adlandırılan Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengi almaktadır. 
Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapılan İl Turizm Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planının 2018 -2019 yılları eylem planı içerisinde gerçekleştirmek üzere, İlimizin tanıtımı için çok önemli bir yere sahip olan Mavi Göl ve Kuzalan Tabiat Parkı’nın yazılı ve görsel basında daha çok yer alması için, sorumlu kuruluş olan DKMP Giresun Şube Müdürlüğü ve GİRTAB koordinasyonunda ‘Yılın 12 Ayı 4 Mevsim Mavi Göl’ konulu yarışmalar ile fotoğraflanması; edebiyatçılar, şairler ve fotoğrafçılarla bu destinasyonun tanıtımının yapılması, tanıtım broşürlerinin hazırlanması, yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesi ve yapılan çalışmaların DOKA desteğiyle kitaplaştırılması sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.