Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
11 Kasım 2025 - 09:39

Manisa'da 8 Kasım Zafer Günü coşkusu: İki kardeş ülkenin dayanışması vurgulandı

Azerbaycan'ın 44 günlük Vatan Muharebesi sonunda elde ettiği ve Türk dünyasının ortak zaferi olarak kabul edilen 8 Kasım Zafer Günü,

0 Okunma 0 Paylaşım
Manisa'da 8 Kasım Zafer Günü coşkusu: İki kardeş ülkenin dayanışması vurgulandı

Manisa'da düzenlenen özel bir programla coşkuyla kutlandı. Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi'nde gerçekleştirilen etkinlik, kardeşlik ve dayanışma mesajlarıyla doluydu.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Türk Aksakalları Birliği Gençlik Teşkilatı ve Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu'nun iş birliğiyle düzenlenen "Zafer Günü Söyleşisi ve Kutlaması", geniş bir katılımla gerçekleşti.

Protokol ve Yoğun Katılım

Tiyatro Sanatçısı ve Azerbaycan Kültür Elçisi Roza Ibadova Kocamaz'ın sunuculuğunu üstlendiği programa, siyaset, akademi, sivil toplum ve medya dünyasından önemli isimler katılım sağladı. Katılımcılar arasında TADEF Genel Başkan Yardımcısı Eşref Tuna, İzmir Azerbaycan Derneği Başkanı Perviz Altay, MHP İl ve İlçe yöneticileri, Manisa CBÜ Rektör Danışmanı Mehmet Ali Yüksel, çok sayıda STK temsilcisi, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Program, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları ile Vatan Muharebesi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından, iki kardeş ülkenin Milli Marşlarının okunmasıyla başladı.

Zafer, Türk Dünyasının Zaferidir

Selamlama konuşmasını yapan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Başkumandanı İlham Aliyev'in inancı, halkın dayanışması ve kahraman askerlerin mücadelesiyle kazanılan bu zaferin, aynı zamanda tüm Türk Dünyasının Zaferi olduğuna dikkat çekti. Hoşgül, zaferleri kazanmanın yanı sıra onları yaşatmanın ve korumanın önemini vurguladı.

Programın ana konuşmacısı Prof. Dr. Ulviyye Aydın, Karabağ'ın azadlık sürecine dair detaylı bilgiler aktardı. Aydın'ın konuşmasının ardından söz alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler de günün anlam ve önemine dair görüşlerini ifade etti.

Kültür ve Sanatla Coşku Dorukta

Etkinlikte kültürel performanslar da büyük ilgi gördü. MANAT temsilcisi Aysun Abdueva'nın dans gösterisi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Gecede ayrıca Feramis Çakıcı'dan Tar dinletisi, Leyla Erdoğan'dan Gitar dinletisi ve Altay Bağcı'dan eşsiz bir Dombıra dinletisi sunuldu. Müzisyenlerin performanslarının ardından Manisa Azerbaycanlı Talebeler, Uluslararası Öğrenciler ve Türk Aksakalları Birliği Gençlik Teşkilatı üyelerinin hazırladığı birbirinden güzel oyunlar sergilendi.

Program sonunda, konuşmacı Prof. Dr. Ulviyye Aydın'a bir plaket takdim edildi. Dernek Başkanı Şentürk Hoşgül, etkinliğe resimleriyle katkı sağlayan Murat Germen İlköğretim öğrencilerine ve organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara, özellikle de lojistik destek sağlayan Şentürkler Filo'ya ve Yunusemre Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

#Azerbaycan #8 Kasım Zafer Günü #Manisa

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!