Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
13 Nisan 2024 - 12:27

Manisa İl Tarım Ekipleri zeytin hastalık kontrollerini aksatmıyor

Zeytinin ve üzümün başkenti Manisa’da, tarım alanlarında yetiştirilen ürünlerin daha sağlıklı verimli olabilmesi yolunda İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve teknik ekibi haftanın her günü ve saatinde programları kapsamında, gerek ilde, ilçelerde çiftçilerle bir araya gelip sahada çalışmalarını sürdürüyor, bilgilendirmeler yapıyor.

0 Okunma 0 Paylaşım
Manisa İl Tarım Ekipleri zeytin hastalık kontrollerini aksatmıyor

Akhisar İlçemizde zeytin bahçelerinde, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personeller ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli konu uzmanı tarafından halkalı leke hastalığı hakkında incelemelerde bulundu..

İncelemelerin sonucunda, iklimsel faktörlerin etkisiyle zeytin verimini etkileyen halkalı leke hastalığının su tutan taban arazilerde daha çok görüldüğü tespit edilmiş, konu hakkında sahada tatbikatlı çalışma gerçekleştirilmiştir. 

Yetkililer, ürünleri etkileyen hususları tespit ederek, çiftçilere, yeterli bitki beslemenin yapılmadığı yerlerde hastalık şiddetinin daha yoğun olduğu görülürken tekniğine uygun olarak (budama, gübreleme, sulama vb.) bakımı yapılan bahçelerde ise hastalık seyrinin düşük olmaması için bu hususlara dikkat edilmesini önermişlerdir.

 

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!