‘Lozan onurumuzdur!’

YAŞAM 24.07.2021 - 14:47, Güncelleme: 24.07.2021 - 14:47 2741+ kez okundu.
 

‘Lozan onurumuzdur!’

Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi tarafından 24 Temmuz Cumartesi günü Lozan Antlaşmasın'nı yıldönümü nedeniyle Giresun Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.
Törende  Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir basın açıklamasını okudu. Açıklamada; 24 Temmuz 1923’de imzalanan, Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştı. Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmaktadır. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan’ı bir milli onur ve milli şeref meselesi olarak görmektedir. Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan’ı milletimizin aydınlık geleceğinin güvencesi olarak kabul etmektedir. Bu vesileyle, Lozan Antlaşması’nın 98. yıldönümünde; Büyük Atatürk’ün, İsmet inönü’nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve milletimizin önünde bir kez daha söz veriyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve ulusumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz’
Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi tarafından 24 Temmuz Cumartesi günü Lozan Antlaşmasın'nı yıldönümü nedeniyle Giresun Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende  Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir basın açıklamasını okudu. Açıklamada; 24 Temmuz 1923’de imzalanan, Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştı. Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.

Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan’ı bir milli onur ve milli şeref meselesi olarak görmektedir.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan’ı milletimizin aydınlık geleceğinin güvencesi olarak kabul etmektedir. Bu vesileyle, Lozan Antlaşması’nın 98. yıldönümünde; Büyük Atatürk’ün, İsmet inönü’nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve milletimizin önünde bir kez daha söz veriyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve ulusumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.