Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
24 Mart 2016 - 23:53 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15 G: 30 Ekim 2020 - 19:15

Liseler arası münazara yarışması ön elemeleri yapıldı

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bulancak Âb-ı Hayat Derneği işbirliğiyle,...

0 Okunma 0 Paylaşım
Liseler arası münazara yarışması ön elemeleri yapıldı

...yaklaşık 5 bin TL ödüllü 'Liseler Arası Münazara Yarışması' ön elemeleri 23 Mart 2016 Çarşamba günü Bulancak Anadolu Lisesi Salonunda yapıldı. Bulancak Âb-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel’den alınan bilgilere göre; Derneğin kuruluşunun 10. yıl anısına yapılan bir dizi etkinliklerden birisi olan münazara için daha önceden hazırlanan şartname okullara gönderildi. Okullar takımlarını oluşturarak çalışmalara başladılar. Şartnameye göre münazara yarışmaları ön eleme, yarı final ve final yarışmaları olarak üç aşamada yapılacağı öğrenildi. Bulancak Fen Lisesi Müdürlüğüne koordinasyon görevinin verildiği münazara için geriye kalan 11 okul arasında kura yoluyla eşleştirme yapıldı. Bulancak Özel Liman Lisesinin bay geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut ve Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu yarışma etkinliğine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Sabah saat 09.00 sıralarında başlayıp 16.00 sıralarında biten münazaralarda okul takımlarının birisi 'Sosyal Medya Yararlıdır' tezini diğeri 'Sosyal Medya Zararlıdır' tezini savundular.

6 jüri üyesinin karşısında oldukça zorlu ve heyecanlı mücadelelerin sergilendiği münazaralar sonunda 5 okul elenirken 5 okul yarı finallere çıkma başarısı gösterdi.  Ön eleme münazara yarışması sonunda aşağıdaki okullar yarı finale çıkmaya hak kazanan takımlar ise şu şekilde oluştu; 'Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sabiha Raşit Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek), Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bulancak 19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek), Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Denizcilik Meslek) ve Bulancak Özel Liman Lisesi (Bay)'

Yarışmalar sonunda bir konuşma yapan Müdür Bulut, "Öğrencilerimizin kendine güvenlerini, konuşma yeteneklerini geliştirmek amacıyla yaptığımız bu münazara yarışmalarının okullarımızda tatlı bir heyecan ve hareketlilik getirdiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz gerçekten konularına çok sıkı çalışmışlar. Bu münazara yarışmalarının organizesine katkı sağlayan Bulancak Âb-ı Hayat Derneğine, görüşlerini çok özgün ve özgür bir şekilde savunan öğrencilerimize ve onları çalıştıran öğretmen ve idarecilerimize, dikkat ve titizlikle takımları değerlendiren jüri üyelerimize teşekkür ediyor, hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Yarı Final maçlarının 14 Nisan 2016 tarihinde 'Bulancak’ın gelişmesi Turizm ile mi yoksa Sanayi ile mi daha iyi olur' konusunda yapılacağı öğrenildi.

 

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!