Korunga tohumu ile gelir seviyesi artacak

EKONOMİ 26.04.2021 - 15:51, Güncelleme: 26.04.2021 - 15:51 3529+ kez okundu.
 

Korunga tohumu ile gelir seviyesi artacak

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında korunga tohumlarının toprakla buluştuğu açıklandı.
Tarım Bakanlığının tüm dünyada pandemi etkisi yaratan covid-19’dan kaynaklanan belirsizlik nedeniyle bitkisel üretimde sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla mümkün olan tüm işlenebilir arazide ekiliş yapmak suretiyle öncelikli olan, ülkemiz için stratejik öneme sahip ve arz açığı olan ürünlerde üretimi artırmak, üreticileri bu dönemde arazilerinde üretime yönlendirebilmek amacıyla ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Programı’ uyguladığı belirtildi. Bu kapsamda İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında yüzde 50’si Bakanlık katkılı, korunga tohumu erken ilkbahar döneminde Alucra ve Çamoluk ilçelerimizde 44 çiftçimize ve 466 dekar alanda korunga yetiştiriciliği yapılması için 7 ton tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca aynı program kapsamında güz döneminde(güzlük) ekim için Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizde 3000 dekar alanda tritikale yetiştiriciliği için yüzde 50’si bakanlık katkılı yaklaşık 62,5 ton tritikale alımı planlandığı kaydedildi. Projenin uygulanması ile çiftçilerin yetiştiriciliğini yaptıkları hayvanların kaliteli kaba yeme ulaşımının sağlanması, girdi maliyetlerinin azaltılması ve dolayısı ile çiftçilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanıyor.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında korunga tohumlarının toprakla buluştuğu açıklandı.

Tarım Bakanlığının tüm dünyada pandemi etkisi yaratan covid-19’dan kaynaklanan belirsizlik nedeniyle bitkisel üretimde sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla mümkün olan tüm işlenebilir arazide ekiliş yapmak suretiyle öncelikli olan, ülkemiz için stratejik öneme sahip ve arz açığı olan ürünlerde üretimi artırmak, üreticileri bu dönemde arazilerinde üretime yönlendirebilmek amacıyla ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Programı’ uyguladığı belirtildi.

Bu kapsamda İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında yüzde 50’si Bakanlık katkılı, korunga tohumu erken ilkbahar döneminde Alucra ve Çamoluk ilçelerimizde 44 çiftçimize ve 466 dekar alanda korunga yetiştiriciliği yapılması için 7 ton tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca aynı program kapsamında güz döneminde(güzlük) ekim için Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizde 3000 dekar alanda tritikale yetiştiriciliği için yüzde 50’si bakanlık katkılı yaklaşık 62,5 ton tritikale alımı planlandığı kaydedildi.

Projenin uygulanması ile çiftçilerin yetiştiriciliğini yaptıkları hayvanların kaliteli kaba yeme ulaşımının sağlanması, girdi maliyetlerinin azaltılması ve dolayısı ile çiftçilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.