Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
08 Kasım 2024 - 11:01 - Güncellenme: 08 Kasım 2024 - 12:58 G: 08 Kasım 2024 - 12:58

Komşu ilde 2070'e kadar yetecek baraj yapıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi baraj inşa etti

0 Okunma 0 Paylaşım
Komşu ilde 2070'e kadar yetecek baraj yapıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kumru ilçesinde baraj inşa etti. Su kaynaklarının arttırılması ve kırsal kesimin içme suyu ihtiyacının uzun yıllar karşılanması amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 5 yıl önce başlattığı çalışmalar sonuç veriyor. Halen 62 göletin inşa edildiği Ordu’da Kumru’da inşa edilen barajın su tutumuna başlandı.

Ordu’nun su geleceğini güvence altına almak, her bir vatandaşın temiz ve güvenli içme suyuna erişimini sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortaklaşa inşa ettikleri barajın Kumru ilçe merkezi ile birlikte 33 mahallenin içme suyu ihtiyacını 2070 yılına karşılayacağını kaydetti.

33 mahallenin içme suyu karşılanacak

Baraj çevresinde yapılacak düzenleme ve park çalışmaları sonrası bölgeyi çekim merkezi haline getireceklerini kaydeden Başkan Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kumru Barajı, ilçe merkezinin ve 33 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Toplam 2,8 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Bu barajın toplam maliyeti ise 195 milyon TL’yi buldu. Bu rakamı Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz. Şu an için Kumru barajında su tutulmaya başlandı. Ocak ayında bu barajın tamamen dolmasını bekliyoruz. Bu baraj sayesinde Kumru ilçemizin yaşamış olduğu su problemleri ortadan kalkmış olacak. İlerleyen aylarda bu barajın etrafını da düzenleyerek burayı bir çekim merkezi haline getireceğiz. Ordu’muza, Kumru’muza ve değerli hemşerilerimize bu büyük eserin hayırlı olmasını diliyor, nice projelerle sizlere hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Trabzon /Merkez
#Ordu #Kumru #baraj inşası #su kaynakları #içme suyu #Ordu Büyükşehir Belediyesi #Mehmet Hilmi Güler #Devlet Su İşleri #DSİ #su güvenliği #kırsal su temini #33 mahalle #su tutma kapasitesi #2070 yılı #Kumru Barajı

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!