KEPÇEYLE KAZANAN PETROL ŞİRKETLERİ

GÜNDEM 23.06.2022 - 18:32, Güncelleme: 23.06.2022 - 18:32 4717+ kez okundu.
 

KEPÇEYLE KAZANAN PETROL ŞİRKETLERİ

Akaryakıt fiyatları enflasyon ve dolardaki yükselişin etkisiyle rekor üstüne rekor kırarken, ham petrol fiyatlarındaki düşüş benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamlara etki etmiyor.
Bu işte kazanan sadece petrol şirketleri olurken, ülkemizde akaryakıtla çalışan bütün işletmeler zam üstüne zam yapmakta hız kesmiyor bu durumda olanda vatandaşa oluyor. Benzinin litre fiyatı 27,52 lira, Mazot’un litre fiyatı 30,24 liradan işlem görürken, otogaz ise 11,89’dan işlem görüyor. Benzin ve motorine yapılan zamlar art arda 1 liranın üstünde gerçekleşirken, yapılan indirim ise tek seferlik kuruşlar üzerinden yapılıyor.  Akaryakıt fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi'nin kalkması sonrasında yapılan her zam pompaya yansımaya devam ediyor. Sürücüler yapılan bu zamların biran önce düşürülmesi gerektiğini vurgularken ucuz benzin ve mazot için yetkililerin olaya el atmasını bekliyor. Her sektörü etkileyen akaryakıt zamları vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. Özellikle artan toplu taşıma ücretleri her gün işe gidip gelmekte olan vatandaşlar açısından zorluk oluşturuyor. Haber Foto: Muzaffer Şahin    
Akaryakıt fiyatları enflasyon ve dolardaki yükselişin etkisiyle rekor üstüne rekor kırarken, ham petrol fiyatlarındaki düşüş benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamlara etki etmiyor.

Bu işte kazanan sadece petrol şirketleri olurken, ülkemizde akaryakıtla çalışan bütün işletmeler zam üstüne zam yapmakta hız kesmiyor bu durumda olanda vatandaşa oluyor.

Benzinin litre fiyatı 27,52 lira, Mazot’un litre fiyatı 30,24 liradan işlem görürken, otogaz ise 11,89’dan işlem görüyor. Benzin ve motorine yapılan zamlar art arda 1 liranın üstünde gerçekleşirken, yapılan indirim ise tek seferlik kuruşlar üzerinden yapılıyor.  Akaryakıt fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi'nin kalkması sonrasında yapılan her zam pompaya yansımaya devam ediyor. Sürücüler yapılan bu zamların biran önce düşürülmesi gerektiğini vurgularken ucuz benzin ve mazot için yetkililerin olaya el atmasını bekliyor.

Her sektörü etkileyen akaryakıt zamları vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. Özellikle artan toplu taşıma ücretleri her gün işe gidip gelmekte olan vatandaşlar açısından zorluk oluşturuyor.

Haber Foto: Muzaffer Şahin

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.