‘Kardeşim En İyi Arkadaşım’
Giresun Fındıkyurdu Anaokulu tarafından ‘Kardeşim En İyi Arkadaşım’ isimli etwinning projesi gerçekleştirildi.
Giresun Fındıkyurdu Anaokulu Müdürü Nilüfer Cebeci, “Kıskançlık, insanın temel duygularından birisidir. Özellikle birden fazla çocuğu olan her ailede kardeş kıskançlığı yaşanır. Anne babasının sevgisini paylaşıyor olmak kimi çocuk için zorlayıcı olabilir ve baş edemediğinde beklenmeyen davranışlar göstermeye başlar. Çocuğun kardeşine karşı hissettiği kızgınlık duygusunu azaltmak ve kardeş kıskançlığına bağlı gelişen davranış sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla geliştirdiğimiz projemiz 3-6 yaş grubuna uygun olup Okul Psikolojik Danışman ve rehber öğretmenlerin eşliğin de çocuklar her hafta farklı etkinliklerle, farklı farklı materyaller ile geri dönüşüm malzemeleri kullanarak kardeşlerine olumlu duygu geliştirmenin yanında yaratıcılıkları geliştirdikleri ürünler oluşturmuşlardır ve bunun yanında çeşitli okulöncesi dönemde web 02 araçlarını kullanma imkanı kazanıyor” dedi.
Projenin işbirliği ve yaygınlaşma amacıyla düzenlenen öncelikle aile ile kardeş arasında ilişki düzenleme konusunda alanında uzman Psikoterapi Gizem Yılmaz tarafından ailelere önemli bilgiler verildi.
Sonraki haftalar ise çocuklarla Fındıkyurdu Anaokulu Öğretmeni Sibel Aydemir ile çocuklar ukulela müzik aleti ile tanışıp kardeşlerine şarkılar söyleyip eğlendiler ve sahne eğitmeni Instgram fenomeni ünlü sahne sanatları eğitmeni Aygegül Bozkurt, Dünya Kardeş gününde çocukların kardeş gününü danslarla, ritimle büyük coşkuyla eğlenceli şekilde kutladıkları öğrenildi.
Anaokulu Müdürü Nilüfer Cebeci yaptığı açıklamada, “Proje faaliyetlerine destek olan Giresun İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu’na, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Fazıl Çiçek’e, Arge Öğretmen Akademisyenine, Proje Ortağı Bursa Enise Levent - Selcen Hatun Anaokuluna, Giresun Piraziz İmam Hatip Ortaokuluna, Bursa Sibel Kalkan/ Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıtlı İlkokuluna(Primary School), Duygu Şahin /Havran Ömer Çavuş Anaokuluna, İzmir Gülsevim Albayrak Zübeyde Hanım Anaokuluna, Hatay Zeynep Gülşen-Bayrak Anaokulu Kırıkhan ve Roman Nicoleta Camelia - Kindergarten with Normal Schedule Hălmăgel okullarında görev yapan proje ortağı öğretmelerimize, ailelerimize, bizimle birlikte proje de gönüllü emek veren çocuklarımıza, Fındıkyurdu Anaokulu ekibine ve emeği gecen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Haber : Erol Küçük
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







