Karadeniz'deki "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisindeki 6 ilde sessizlik hüküm sürüyor

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 14.03.2021 - 09:15, Güncelleme: 14.03.2021 - 09:15 5283+ kez okundu.
 

Karadeniz'deki "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisindeki 6 ilde sessizlik hüküm sürüyor

TRABZON (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek risk" kategorisindeki Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ile "yüksek risk" kategorisindeki Artvin sakin bir gün geçiriyor.Salgınla mücadele amacıyla 15 Mart Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında "çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon'da sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.Kentte, Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak en sakin günlerinden birini daha yaşadı.Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehir merkezindeki Uzunsokak ve Kahramanmaraş Caddesi'nde başlattıkları kanalizasyon ve su çalışmalarını aralıksız sürdürdü.- Ordu Kovid-19 tedbirleri kapsamında pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan kentler arasında yer alan Ordu'da, sokak, ana cadde, meydan ve sahil kesimi boş kaldı. Kısıtlamanın başlamasıyla kolluk kuvvetlerince sürdürülen denetimler artırılırken, az sayıda vatandaşın market ve fırınlara giderek alışveriş yaptıkları gözlendi. - GiresunGiresun'da caddeler ve sokaklar, kısıtlama kapsamında boş kaldı."Çok yüksek risk" kategorisindeki iller arasında yer alan Giresun'da, vatandaşların kısıtlamaya uyduğu görüldü.Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kurumları görevlilerince denetimlere devam ediliyor. - RizeSağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre "çok yüksek risk" kategorisinde yer alan Rize'de, cadde ve sokaklar boş kaldı.Polis ve jandarma ekipleri, yol kontrol ve denetimlerini belli noktalarda sürdürüyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Rize Belediyesi ve TOKİ ortaklığıyla kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri ise devam ediyor.- GümüşhaneGümüşhane'de İçişleri Bakanlığının genelgesiyle pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı.Kısıtlamanın başlamasıyla şehir merkezinin en yoğun noktaları Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda sessizlik hakim oldu.Büyük oranda kısıtlamalara uyulan kentte, polis ekipleri kısıtlamaya yönelik denetimlerini sürdürüyor.- ArtvinArtvin'de sıcak ve güneşli havaya rağmen vatandaşların hafta sonları zaman geçirdiği, Çoruh Park, Atapark gibi sosyal yaşam alanları ile cadde ve sokaklarda sessizlik hakim.Çok az sayıda vatandaşın mahalle aralarındaki fırın ve marketlerden alışveriş yaptığı gözlemlenirken, polis ekipleri kısıtlamaya uyulup uyulmadığını denetliyor.

TRABZON (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek risk" kategorisindeki Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ile "yüksek risk" kategorisindeki Artvin sakin bir gün geçiriyor.

Salgınla mücadele amacıyla 15 Mart Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında "çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon'da sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.

Kentte, Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak en sakin günlerinden birini daha yaşadı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehir merkezindeki Uzunsokak ve Kahramanmaraş Caddesi'nde başlattıkları kanalizasyon ve su çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

- Ordu

Kovid-19 tedbirleri kapsamında pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan kentler arasında yer alan Ordu'da, sokak, ana cadde, meydan ve sahil kesimi boş kaldı.

Kısıtlamanın başlamasıyla kolluk kuvvetlerince sürdürülen denetimler artırılırken, az sayıda vatandaşın market ve fırınlara giderek alışveriş yaptıkları gözlendi.

- Giresun

Giresun'da caddeler ve sokaklar, kısıtlama kapsamında boş kaldı.

"Çok yüksek risk" kategorisindeki iller arasında yer alan Giresun'da, vatandaşların kısıtlamaya uyduğu görüldü.

Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kurumları görevlilerince denetimlere devam ediliyor.

- Rize

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre "çok yüksek risk" kategorisinde yer alan Rize'de, cadde ve sokaklar boş kaldı.

Polis ve jandarma ekipleri, yol kontrol ve denetimlerini belli noktalarda sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Rize Belediyesi ve TOKİ ortaklığıyla kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri ise devam ediyor.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de İçişleri Bakanlığının genelgesiyle pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı.

Kısıtlamanın başlamasıyla şehir merkezinin en yoğun noktaları Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda sessizlik hakim oldu.

Büyük oranda kısıtlamalara uyulan kentte, polis ekipleri kısıtlamaya yönelik denetimlerini sürdürüyor.

- Artvin

Artvin'de sıcak ve güneşli havaya rağmen vatandaşların hafta sonları zaman geçirdiği, Çoruh Park, Atapark gibi sosyal yaşam alanları ile cadde ve sokaklarda sessizlik hakim.

Çok az sayıda vatandaşın mahalle aralarındaki fırın ve marketlerden alışveriş yaptığı gözlemlenirken, polis ekipleri kısıtlamaya uyulup uyulmadığını denetliyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.