Karabağlar'da "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş anıldı

SANAT 25.09.2021 - 12:45, Güncelleme: 25.09.2021 - 12:45 13670+ kez okundu.
 

Karabağlar'da "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş anıldı

İzmir'in Karabağlar Belediyesi'nde Usta Halk Ozanı Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında sevgi ve özlemle anıldı.
İZMİR (İGFA)- İzmir'e bağlı Karabağlar Belediyesi tarafından Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın anısına Vatan Mahallesi Faruk Akar Karasu Caddesi'nde, Neşet Ertaş büstü önünde tören düzenlendi. Törende Ertaş türküleri okundu.  Düzenlenen programa katılan Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gökhan Ekim, "Neşet Ertaş'ın Hayatı ve Felsefesi" ve "Gönül Dağı" konuları hakkında sunum yaptı.Farklı kültür zenginliğinin yer aldığı Türkiye topraklarından konuşulan etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP'nin İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal, Tokat Zile İlçe Başkanı Alli Rıza Bozdemir'in de aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   NEŞET ERTAŞ YAŞAM TARZIYLA HEPİMİZE ÖRNEK Anadolu coğrafyasının anıldığı etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu, “Neşet Ertaş türküleriyle, sözleriyle, yaşam tarzıyla hepimize örnek, önder olmuş büyük halk ozanlarımızdan biridir. Tam bir Anadolu insanıdır. Bugün türküleri, hangi etnik kökenden, hangi inançtan olursa olsun herkes tarafından söyleniyor. O türküleriyle insanları birleştirmeye devam ediyor. Biz de yerel yönetim olarak, büyük ozanın Karabağlar'da yaşamış olmasından da onur duyarak bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bundan sonra da daha kapsamlı anmalar gerçekleştireceğiz.  Önümüzdeki günlerde Karabağlar'ın dört bir yanında kültür merkezlerini hizmete açacağız. Karabağlar kültürle, sanatla iç içe olacak, yoğrulacak. Neşet Ertaş hayatı boyunca insanlara sahip çıktı. Biz de onun yaptıklarını örnek alarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu değerimizi aramızdan ayrılışının 9 yılında rahmetle, minnetle anıyoruz. Önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyoruz” diyerek programın sonunda büste kırmızı karanfil konuldu.
İzmir'in Karabağlar Belediyesi'nde Usta Halk Ozanı Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında sevgi ve özlemle anıldı.

İZMİR (İGFA)- İzmir'e bağlı Karabağlar Belediyesi tarafından Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın anısına Vatan Mahallesi Faruk Akar Karasu Caddesi'nde, Neşet Ertaş büstü önünde tören düzenlendi. Törende Ertaş türküleri okundu. 

Düzenlenen programa katılan Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gökhan Ekim, "Neşet Ertaş'ın Hayatı ve Felsefesi" ve "Gönül Dağı" konuları hakkında sunum yaptı.Farklı kültür zenginliğinin yer aldığı Türkiye topraklarından konuşulan etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP'nin İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal, Tokat Zile İlçe Başkanı Alli Rıza Bozdemir'in de aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

NEŞET ERTAŞ YAŞAM TARZIYLA HEPİMİZE ÖRNEK
Anadolu coğrafyasının anıldığı etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu, “Neşet Ertaş türküleriyle, sözleriyle, yaşam tarzıyla hepimize örnek, önder olmuş büyük halk ozanlarımızdan biridir. Tam bir Anadolu insanıdır. Bugün türküleri, hangi etnik kökenden, hangi inançtan olursa olsun herkes tarafından söyleniyor. O türküleriyle insanları birleştirmeye devam ediyor. Biz de yerel yönetim olarak, büyük ozanın Karabağlar'da yaşamış olmasından da onur duyarak bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bundan sonra da daha kapsamlı anmalar gerçekleştireceğiz. 
Önümüzdeki günlerde Karabağlar'ın dört bir yanında kültür merkezlerini hizmete açacağız. Karabağlar kültürle, sanatla iç içe olacak, yoğrulacak. Neşet Ertaş hayatı boyunca insanlara sahip çıktı. Biz de onun yaptıklarını örnek alarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu değerimizi aramızdan ayrılışının 9 yılında rahmetle, minnetle anıyoruz. Önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyoruz” diyerek programın sonunda büste kırmızı karanfil konuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.