KADEM Manisa temsilciliği kurslarıyla kadınlara destek veriyor
KADEM Manisa Temsilciliği, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayata daha güçlü katılımını desteklemek amacıyla farklı alanlarda meslek edindirmeye yönelik kurslar düzenlemeye devam ediyor.
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan kurslar ile kadınlar yeni beceriler kazanıyor, üretime katkı sunuyor. KADEM İl Temsilciliğinde düzenlenen geleneksel Su Kabağı İşlemeciliği Kursu kadınların emeğini sanatla buluşturdu. Kurs boyunca katılımcılar, su kabağının hazırlanmasından işlenmesine, desen oluşturma tekniklerinden dekoratif ürün tasarımına kadar birçok alanda uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu.
KADEM Manisa İl Temsilcisi Özlem Akar İşyapan, “KADEM Manisa Temsilciliği’nde kadınların hem geleneksel sanatlarla buluşmasına hem de mesleki becerilerini geliştirmesine katkı sunan kurslarımız devam ediyor. Bu kapsamda temsilciliğimizde gerçekleştirilen Su Kabağı İşlemeciliği Kursu, kadınların el emeğini sanatla buluşturduğu verimli ve keyifli bir eğitim sürecine sahne oldu. Kurs boyunca katılımcılar, su kabağının hazırlanmasından işlenmesine, desen oluşturma tekniklerinden dekoratif ürün tasarımına kadar birçok alanda uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu. Bu kapsamda temsilciliğimizde Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Geleneksel Keçe Yapımı, Dikiş ve Pastacılık kursları da gerçekleştirilmektedir. Söz konusu kurslar, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilmekte olup kadınların yeni beceriler kazanmasına ve üretime katılmasına katkı sağlamaktadır” diye konuştu.



Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







