İzleyenlere görsel şölen yaşattılar

KÜLTÜR 03.06.2021 - 17:54, Güncelleme: 03.06.2021 - 17:54 3618+ kez okundu.
 

İzleyenlere görsel şölen yaşattılar

Giresun Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yılsonu semineri açılışına katılan Giresun Merkez Orhaniye Köyü Halk Oyunları ekibi izleyenlere görsel şölen yaşatarak alkışlar eşliğinde seminerden ayrıldı.
Gazetemize konuşan Giresun Merkez Orhaniye köyü halkoyunları ekibi koordinatörü Özcan Konal,  "Ekip olarak 2018 yılında Giresun Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleri ve dönemin köy muhtarı sayın Selami Dizdar'ın katkılarıyla halk eğitimi hocalarımız Orhan Gazi Dizdar ve Ünal Dizdar'ın yoğun emekleriyle köyde yaşayan insanımıza eğitim verip kendi kültürümüzü öğrettik, ilimizde çeşitli faaliyetlere katılarak Giresunumuzun yöresel ve tarihi kültürünü devam ettirip yeni nesillere aktarmayı hedef edinmektedir. Halk oyunları ekibimizin  memleketimizin yöresel kültürünü yaşatmak için işinden feragat ederek Giresun Valiliği ve Halk eğitim müdürlüğümüzün göstermiş olduğu imkanlarla gösterilere severek hazırlanmakta ve memleketimize kültürel olarak hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktadır" dedi.   Fotoğraflar : Ahmet Dizdar  
Giresun Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yılsonu semineri açılışına katılan Giresun Merkez Orhaniye Köyü Halk Oyunları ekibi izleyenlere görsel şölen yaşatarak alkışlar eşliğinde seminerden ayrıldı.

Gazetemize konuşan Giresun Merkez Orhaniye köyü halkoyunları ekibi koordinatörü Özcan Konal,  "Ekip olarak 2018 yılında Giresun Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleri ve dönemin köy muhtarı sayın Selami Dizdar'ın katkılarıyla halk eğitimi hocalarımız Orhan Gazi Dizdar ve Ünal Dizdar'ın yoğun emekleriyle köyde yaşayan insanımıza eğitim verip kendi kültürümüzü öğrettik, ilimizde çeşitli faaliyetlere katılarak Giresunumuzun yöresel ve tarihi kültürünü devam ettirip yeni nesillere aktarmayı hedef edinmektedir. Halk oyunları ekibimizin  memleketimizin yöresel kültürünü yaşatmak için işinden feragat ederek Giresun Valiliği ve Halk eğitim müdürlüğümüzün göstermiş olduğu imkanlarla gösterilere severek hazırlanmakta ve memleketimize kültürel olarak hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktadır" dedi.

 

Fotoğraflar : Ahmet Dizdar

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.