İtfaiye müdürlüğünden anlamlı deprem tatbikatı
Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri belirli aralıklarla yapmış olduğu yangın tatbikatlarının yanı sıra olası deprem felaketinde önceden nasıl önlemler alınması gerektiği ile ilgili deprem tatbikatları da yapıyor.
12 Kasım Afet'e Hazırlık Günü olması ve ayrıca 12 Kasım 1999 yılında Düzce ilimizde meydana gelen ve birçok can ve mal kaybının yaşanmasına neden olan acı olayın 20.yılı nedeniyle deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
Tatbikat Sarvan Köyünde bulunan Mavi Tebeşir Okullarında gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri tarafından senaryo gereği bölgede meydana gelen deprem okulda da hissedilmiş ve deprem esnasında elektrik panosunda yangın çıkmıştır. Sınıfta bulunan öğrenciler sarsıntı geçene kadar bulundukları bölüm içerisinde çök, kapan, tutun hareketini yaparak sınıflarında kaldı ve sarsıntı bitince bina hemen okul yönetimi tarafından yangın merdivenin olduğu yerden tahliye edildi.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Motorinde Büyük İndirim Beklentisi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







