'İşsiz kalanların hakkını, hukukunu kim koruyacak’

DÜNYA 15.12.2021 - 17:26, Güncelleme: 15.12.2021 - 17:26 7468+ kez okundu.
 

'İşsiz kalanların hakkını, hukukunu kim koruyacak’

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ‘Şebinkarahisar’da kapatılan maden ocaklarında çalışan işçilerin hakları verilmelidir’ dedi
Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “biz burada ülkenin maden kaynaklarının çıkarılmasından, değerlendirilmesinden, işletilmesinden bahsetmiyoruz. Biz, “ÇED Gerekli Değildir” kararları ile her türlü kontrolden uzak tutulan, AKP’nin imtiyazlı şirketleri tarafından yapılan talandan bahsediyoruz. Bunun bedelini işi elinden alınan 300 çalışan mı ödeyecek? Biz diğer illerden maden atıkları taşınarak, Şebinkarahisar’ın tarım alanlarının, su kaynaklarının, vadilerinin çöp deposu olarak kullanılmasından bahsediyoruz ve biz bundan rahatsızız” vurgusunu yaptı. Bu şirketin tam iflas ettiği düşünüldüğü bir anda kamu bankalarından 500-600 milyon dolar kredilerle ihya edildiğini, üç kuruşa emeğini sömürdüğü işçilerinin işine son verip maaşlarını ve tazminatlarını ödemediği ile gündeme geldiğini hatırlatan CHP’li Tığlı, “Bu şirketin daha önce çevre tahribatı nedeniyle uğradığı cezai müeyyidelere bakılacak olursa bu pervasızlığı, vurdumduymazlığı zaten anlaşılacaktır. Belki yeni bir vergi affı gelir ya da cezası iptal edilir. Bu firmanın siciline bakılsa, Sayıştay denetimleri incelenirse, kamuyu maddi manevi uğrattığı zarara nasıl seyirci kalındığı sorgulanırsa, sorunun ne kadar büyük ve geldiğimiz noktanın vahameti görülecektir” dedi. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “AKP iktidarına şirin görünmek için özelleştirme yağmasından aldığı payın küçük bir kısmıyla Cami yaptıran, II. Abdülhamid'in satışa çıkarılan altın cep saatini, 1 milyon 100 bin lira vererek satın alan bu şirket için bütün Kelkit Vadisini kirletmesi karşılığında kesilen 12 milyon liralık cezanın sözü mü olur? Yüz milyonlarca kredi imtiyaz sağlamış, işçiye parasını ödememiş, tüm bölgeyi zehirlemiş bir holdinge, üretim ihracat diye kol kanat geren AKP’nin vatandaşımızın, burada sömürülen ve şimdi işsiz kalan emekçinin hakkını korumayacağını elbette biliyoruz. Kamu kaynaklarıyla beslenmiş, büyütülmüş bir şirketin yöre halkımızın işsizlikten yoksulluktan kaynaklı çaresizliğini diğer illerde olduğu gibi istismar ettiğini, çevreyi kirlettiği gibi 300 çalışanı açta açıkta bıraktığını görüyoruz. Öncesinde emeği sömürülen şimdi de işsiz kalan bu vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu kim koruyacak? Adaleti kim sağlayacak?” çağrısını yaptı.  
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ‘Şebinkarahisar’da kapatılan maden ocaklarında çalışan işçilerin hakları verilmelidir’ dedi

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “biz burada ülkenin maden kaynaklarının çıkarılmasından, değerlendirilmesinden, işletilmesinden bahsetmiyoruz. Biz, “ÇED Gerekli Değildir” kararları ile her türlü kontrolden uzak tutulan, AKP’nin imtiyazlı şirketleri tarafından yapılan talandan bahsediyoruz. Bunun bedelini işi elinden alınan 300 çalışan mı ödeyecek? Biz diğer illerden maden atıkları taşınarak, Şebinkarahisar’ın tarım alanlarının, su kaynaklarının, vadilerinin çöp deposu olarak kullanılmasından bahsediyoruz ve biz bundan rahatsızız” vurgusunu yaptı.

Bu şirketin tam iflas ettiği düşünüldüğü bir anda kamu bankalarından 500-600 milyon dolar kredilerle ihya edildiğini, üç kuruşa emeğini sömürdüğü işçilerinin işine son verip maaşlarını ve tazminatlarını ödemediği ile gündeme geldiğini hatırlatan CHP’li Tığlı, “Bu şirketin daha önce çevre tahribatı nedeniyle uğradığı cezai müeyyidelere bakılacak olursa bu pervasızlığı, vurdumduymazlığı zaten anlaşılacaktır. Belki yeni bir vergi affı gelir ya da cezası iptal edilir. Bu firmanın siciline bakılsa, Sayıştay denetimleri incelenirse, kamuyu maddi manevi uğrattığı zarara nasıl seyirci kalındığı sorgulanırsa, sorunun ne kadar büyük ve geldiğimiz noktanın vahameti görülecektir” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “AKP iktidarına şirin görünmek için özelleştirme yağmasından aldığı payın küçük bir kısmıyla Cami yaptıran, II. Abdülhamid'in satışa çıkarılan altın cep saatini, 1 milyon 100 bin lira vererek satın alan bu şirket için bütün Kelkit Vadisini kirletmesi karşılığında kesilen 12 milyon liralık cezanın sözü mü olur? Yüz milyonlarca kredi imtiyaz sağlamış, işçiye parasını ödememiş, tüm bölgeyi zehirlemiş bir holdinge, üretim ihracat diye kol kanat geren AKP’nin vatandaşımızın, burada sömürülen ve şimdi işsiz kalan emekçinin hakkını korumayacağını elbette biliyoruz. Kamu kaynaklarıyla beslenmiş, büyütülmüş bir şirketin yöre halkımızın işsizlikten yoksulluktan kaynaklı çaresizliğini diğer illerde olduğu gibi istismar ettiğini, çevreyi kirlettiği gibi 300 çalışanı açta açıkta bıraktığını görüyoruz. Öncesinde emeği sömürülen şimdi de işsiz kalan bu vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu kim koruyacak? Adaleti kim sağlayacak?” çağrısını yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.