Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
19 Ekim 2024 - 10:05 - Güncellenme: 19 Ekim 2024 - 10:15 G: 19 Ekim 2024 - 10:15

"İnternet, Çocukların Sosyal Gelişimini Olumsuz Etkileyebilir"

Dr. Canan İnce Börekci: “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor”

0 Okunma 0 Paylaşım
"İnternet, Çocukların Sosyal Gelişimini Olumsuz Etkileyebilir"

Özel İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Canan İnce Börekci, günümüz çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı internet ortamında gerçekleştiğini belirtti.

Börekci, denetimsiz, kontrolsüz internet kullanımı çocuk ve ergenleri uzak sanılan tehlikelere yakınlaştırdığını kaydederek, “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor. Özellikle sosyal ağların, insanların sosyal temaslarını sürdürme, bir topluluğa/gruba/görüşe ait hissetme, anlaşılma, önemsenme, değer görme ihtiyaçlarını karşılama çabası, aslında vaktinin büyük bir kısmını aldıklarını, özellikle çocukları, yakın çevrelerinden uzak, uzak kişilere ‘yakın’ hissetmeye sevk etmektedir. Dijital ortamlarda kurulan bu uzak-yakın sosyal etkileşimler çocukları sosyal, duygusal, ruhsal gelişimleri için ihtiyaç duydukları ebeveyn, akran, çevre etkileşimlerinden uzaklaştırmaktadır. Özellikle kimlik arayışının, dahil hissetme, kabul görme ve onaylanma arayışlarının hakim olduğu, tehlike ve riski öngörmenin zayıf olduğu ergenlik döneminde internet tehlikeli görüş ve grupların çocuklara ulaşmasını kolaylaştırabilmektedir” dedi.

Şırnak /Merkez
#çocuk psikolojisi #internetin zararları #sosyal medya #ergenlik dönemi #dijital etkileşim #çocuk gelişimi #Dr. Canan İnce Börekci #ebeveynler için uyarılar #internet bağımlılığı #ruhsal gelişim #çocuklarda kimlik arayışı #sosyal ağlar #çocuk güvenliği #ergen psikiyatr

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!